Kuzja

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 7/2014

11.10.2017
Kuzja pääsi yhdistyksen aktiivin luo kotihoitoon, jossa sen vointia voidaan seurata. Kuzjalla epäillään epilepsiaa.

4.10.2017
Lempeä Kuzja sterilisoitiin Viipurin Koirat ry:n tuella. Kuzjalla epäillään epilepsiaa.

2.6.2017
Kuzja tuotiin tarhalle, kun sen omistajat eivät kyenneet siitä enää huolehtimaan. Kuzja on ystävällinen tyttö, joka toivoo elämän tarhalla olevan vain lyhyt välivaihe.

Kuzjan tarina on varsin tyypillinen Viipurissa: vanha pariskunta oli hankkinut sen vajaa kolme vuotta sitten pentuna, mutta ajan kanssa kävi selväksi, että heillä ei riitäkään jaksaminen ja varat koiran hoitamiseen. Niinpä Kuzja tuotiin Irinan tarhalle odottamaan uutta kotia. Hassua oli se, että pariskunta oli koko ajan luullut omistavansa uroskoiran, mutta kyllä Kuzja on ehta tyttö. Pariskunta kertoi Kuzjan syntyneen heinäkuussa 2014.

Kuzja laitettiin aluksi aitaukseen, missä oli useita nuoria koiria. Ne innostuivat haukkumaan Kuzjalle, joka pakeni nurkkaan kasaan ja yritti sieltä käsin ajaa muita kauemmas. Kun huomasimme Kuzjan ahdingon siirsimme sen viereiseen aitaukseen, jossa oli rauhallisempia koiria. Kuzja huokasi helpotuksesta ja rentoutui silmissä.

Kuzja vaikuttaa ystävälliseltä ja kiltiltä tytöltä - sellaiselta, joka ei tee itsestään numeroa, mutta joka kuitenkin ottaa huomion onnellisena vastaan. Ainakin vielä Kuzja tulee nätisti toimeen toisten koirien kanssa, vaikka se joutui niiden kiusaamaksikin.

Vaikka Kuzjalla on ollut omistajat, emme tiedä tarkemmin, millaisissa oloissa se on asunut. Kuzja on hyvin laiha, joten ainakin sen ruokinta on ollut retuperällä. Venäjällä koirat asuvat usein ulkona, joten saattaa olla, ettei Kuzjallakaan ole kokemusta sisällä asumisesta. Kuzja saattaa siis tarvita opastusta kaikissa kotikoiran taidoissa yksinjäämisestä ja hihnakävelystä alkaen. Kuzja on kokenut jo kerran karun hylkäämisen - jos Kuzja tuntuu sinulle sopivalta koiralta ja haluat tarjota sille kodin, olethan varma, ettei mikään mahti maailmassa saa sinua aiheuttamaan Kuzjalle pettymystä ja hylkäämään sitä vielä kerran?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.