Jero

Sukupuoli: uros
Koko: pienehkö keskikokoinen (matala)
Syntymäaika: 1/2017

30.5.2017
Jero-poika ujostelee vielä hiukan syliin nostamista. Jospa jostain löytyisi ihminen joka on valmis voittamaan Jeron sydämen puolelleen.

Jero on tappijalkaista mallia, eli sen jalat ovat tavallista lyhyemmät. Veikeä poika katselee ihmisten touhuja turvallisen välimatkan päästä, mutta pakenee paikalta kun sitä yrittää ottaa kiinni. On mahdollista ettei Jerolla ole juuri kokemusta ihmisistä, eikä se ehkä koskaan ole asunut ihmisten kotona. Syliin jouduttuaan Jero kuitenkin nököttää siinä kiltisti ja rauhassa, eikä yritä pyristellä pois. Se vaikuttaa olosuhteisiin nähden hyväkuntoiselta, vaikka pieni sydän väpättääkin jännitystä.

Ujoutensa vuoksi Jero tarvitsee kodin jossa ollaan valmiita tukemaan ja rohkaisemaan ihmisiin tottumatonta koiraa. Kotioloihin tutustuminen vaatii aikaa, ja uusia asioita on hyvä opetella rauhalliseen tahtiin niin ettei pienen koiran tarvitse sisäistää kaikkea kerralla. Reipas koirakaveri olisi varmasti mainio tuki ujolle pennulle, joten Jero sopisi parhaiten kotiin jossa on toinen koira. Vanhemman esimerkillä pikkuisen Jeronkin on hyvä harjoitella kotikoiran elämää. 

Jero on vasta elämänsä alussa ja ikää riittää hyvässä tapauksessa yli kymmenen vuotta. Jero muuttaa siis ainoastaan kotiin joka sitoutuu hoitamaan sitä hyvin koko tuon ajan. Vaikka Jero onkin tappijalkaisena hiukan pitkäkoipikavereitaan hitaampi, se tulee tarvitsemaan aikuisena säännöllistä liikuntaa. Toivottavasti Jero lenkkeilee jo pian oman perheensä seurassa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.