Valpu

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: 45 cm, 14 kg
Syntymäaika: 11/2016

8.7.2017
Pieni ja puuhakas terrierimäinen Valpu harjoittelee kotikoiran elämää Kirkkonummella.

Valpulla on todettu ESBL-positiivisuus, eli osa sen tavanomaisista suolistobakteereista kantaa antibiooteille vastustuskykyistä ominaisuutta. Terveellä koiralla kantajuus ei aiheuta mitään oireita, mutta infektion sattuessa hoitokeinot ovat antibioottien tehottomuuden vuoksi tavallista vähäisemmät. Suolistobakteerit voivat siirtyä toisiin koiriin tai ihmisiin mm. kantajan ulosteen mukana, ja siksi hyvä hygienia on tärkeää. Ihmisten on todettu voivan puhdistua esbl-positiivisuudesta, joten se on hyvin mahdollista myös koirien kohdalla. Lue esbl-ominaisuudesta Viipurin Koirien tiedotteesta. Sairaalabakteereiksi luokiteltavia mrsp/mrsa-bakteereja ei Valpun näytteestä löytynyt.

Valpulle etsitään kotia ensisijaisesti aikuisperheestä, jossa ei mielellään ole toisia koiria. 

Valpun yhteyshenkilönä toimii Kristiina.

11.6.2017
Valpu odottaa hoitopaikassaan Kirkkonummella ikiomaa kotia.

12.4.2017
Kukkuu, minä olen Valpu! Valpu on mitä ihmisrakkain ja ihanin pieni tirriäinen, joka haluaisi kovasti jo omaan kotiin!

Valpu ilmaantui keväällä Irinan tarhalle. Pikkuinen Valpu asui aluksi pienessä vajassa muiden pikkupentujen kanssa, mutta on nyt siirtynyt isompien pentujen puolelle pentutaloon. Siellä Valpu touhuilee ja häärii kavereiden kanssa ja tulee riemuissaan toivottamaan vieraat tervetulleiksi. Valpu on reipas ja iloinen pentu, joka ei kahta kertaa tuumi uskaltaako vieraita lähestyä vai ei. Muiden pentujen kanssa sosiaalinen Valpu näyttää tulevan hienosti juttuun. Valpu vaikuttaa kaiken kaikkiaan mahtavalta pikkuneidiltä, joka haluaisi niin kovin aloittaa jo uuden elämän Suomessa.

Valpu on kooltaan melko siro tyttö. Vaikka siitä saattaa aikuisena kasvaa keskikokoinen koira, tuskin neitosesta mitään yli 20 kiloista kasvaa. Valpu voi hyvin jäädä myös pienehköksi keskikokoiseksi. Reipas Valpu voisi sopeutua monenlaiseen ympäristöön, kunhan on valmis panostamaan kotiutumiseen ja kaiken uuden harjoitteluun.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.