Lise

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen (n. 40 cm)
Syntymäaika: 4/2016

11.6.2017
Lise-söpöläinen muutti toukokuun lopussa hoitopaikkaan ja odottaa sopivia kotiehdokkaita Kouvolan seudulla.

Lisen kyselyihin vastaa Noora. Täytä ensin adoptiohakemus ja ota sitten Nooraan yhteyttä. Nooran tavoittaa numerosta 040 834 2427 ma-pe klo 15-16. Tutustu ehdottomasti myös adoptio-ohjeisiin.

29.4.2017
Lise lähettää iloiset terveiset Olgan tarhalta! Näpsäkän kokoiseksi jäänyt neiti etsii edelleen omaa kotia.

Lise on saanut asua viime kuukaudet Olgan kanssa sisätiloissa. Se on tottunut myös tarhavieraisiin niin, ettei enää juurikaan väistele vieraita, vaikkei silitettäväksi antaudukaan. Välillä Lise intoutuu leikkimään koirakaverien kanssa ja tytöstä kuoriutuu iloinen vauhtihirmu. Lise juoksuttaisi mielellään koirakavereita myös Suomen puolella heti, kun sopiva kotiehdokas vaan löytyy.

22.1.2017
Pörröinen Lise on hyvin kaunis tyttö. Luonteeltaan se on ujo, joten Lise etsii ymmärtäväistä omistajaa ja kotia, jossa olisi koirakaveri odottamassa.

Lise ja sen siskot LyraLottie ja Lindy syntyivät huhtikuun viimeisinä päivinä vanhan miehen koiralle ei-toivottuina pentuina. Mies ei onnistunut löytämään pennuille mistään koteja, joten ne päätyivät Olgan hoiviin loppusyksystä. Siskokset ovat kaikki varsin kompaktin kokoisia.

Lise on hyvin kaunis tyttö. Sen persoonallinen väritys tekee siitä vielä suloisemman. Lise ei kuitenkaan ole pentuna päässyt sosiaalistumaan kovinkaan paljon vieraisiin ihmisiin, ja siksi sitä jännittää tehdä tuttavuutta. Se pyörii kyllä muiden pentujen mukana lähellä, mutta ei itse oikein uskalla lähestyä vieraita. Lise on selvästi utelias meitä vieraita kohtaan, mutta rohkeus ei oikein riitä vielä silitysetäisyydelle tulemiseen.

Kun Lise nostettiin syliin kuvattavaksi, ujosteli se tilannetta kovasti. Kiltisti Lise kuitenkin istuskeli sylissä, vaikka sylissä oleminen oli sille selvästi aivan uusi juttu.

Lise käyttää herkästi ääntään jännittävissä tilanteissa. Kerrostalo ei välttämättä ole Liselle ihanteellisin asuinmuoto, sillä saattaa olla, että oudot äänet saavat sen myös reagoimaan. Lisen uudessa kodissa tulee olla koirakaveri, joka voi näyttää sille mallia ja tuoda turvaa ihan arkisissa asioissakin.

Lisen muuttaessa uuteen kotiin tulee muistaa se, että aluksi kaikki uudet asiat tulevat varmasti jännittämään Liseä paljonkin. Se tulee tarvitsemaan rauhallista totuttamista ja koiran tahdissa etenemistä, jotta jännittävät asiat muuttuvat sen elämässä arkisiksi. Ja vaikka Lise on jo noin 8 kuukauden ikäinen, ei sillä ole kokemusta esimerkiksi sisäsiisteyden harjoittelusta tai hihnassa kulkemisesta. Siksi myös arkisten perusasioiden opettelua tulee kuulumaan runsaasti ohjelmaan Lisen kotiuduttua. Mutta kunhan Lisen luottamuksen voittaa, tulee siitä varmasti kultainen ja iloinen koirakaveri omistajalleen.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.