Zera

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 4/2015

6.9.2017
Zera löysi kolmannen, ja toivottavasti myös viimeisen kotinsa Jyväskylästä.

18.7.2017
Zeralla on nyt todella huono onni, sillä tyttö joutuu jälleen lähtemään kodistaan.

Nuori Zera etsii jälleen kerran uutta kotia perheessä tapahtuneiden muutosten takia. Zera on vaihtanut paikkaa jo muutamaan kertaan, ensin hoitopaikasta kotiin ja sieltä uuteen kotiin, joten koira taitaa olla tällä hetkellä hiukan pyörällä päästään. Zera tarvitsee ehdottomasti ihmisen joka jaksaa tukea nuorta koiraa kotiutumisessa, ja opetella sen kanssa kotielämän perusasioita.

Zeralle etsitään kotia jossa ei ole lapsia, sillä heitä kohtaan Zera käyttäytyy turhankin suojelevasti. Toisille koirille, etenkin nartuille Zera osaa myös olla napakka, ja sopisi parhaiten uroskoiran kaveriksi tai perheen ainoaksi koiraksi. Zera tuntuu omaksuvan uusia asioita hyvin, joten johdonmukaisella opastuksella siitä saa varmasti mitä mainioimman kaverin niin metsälenkille kuin vaikkapa johonkin mukavaan harrastukseenkin. Toivottavasti Zeraa odottaa jossain se ikioma loppuelämän koti!

22.3.2017
Perheensä vaikean elämäntilanteen vuoksi Zera toivoo uutta kotia ja odottelee hakemuksia Helsingissä.

Zera on tottunut lapsiperheen arkeen ja kerrostaloasumiseen.

19.9.2015
Zerasta tuli helsinkiläinen.

5.9.2015
Iloinen pikku-Zera pääsi kotihoitoon ja on tavattavissa Somerolla.

22.7.2015
Suloinen Zera hylättiin kesän alussa. Zera sai väliaikaisen hoitopaikan Viipurista, mutta on nyt tarhalla siskojensa kanssa etsimässä kotia.

Kaikki ovat kuulleet seitsemästä veljeksestä, mutta entäs kahdeksasta uskomattoman suloisesta koirasiskoksesta? Kesän alussa Irinan tarhalle kiikutettiin kahdeksan pientä pentua. Pennut olivat aivan liian pieniä selvitäkseen tarhalla, ja niiden onneksi hoitopaikka löytyi Viipurista. Nyt siskokset ovat varttuneet ja vahvistuneet, ja ne ovat valmiita oman kodin valloitukseen. Pennut saivat nimekseen Zera, Zoe, Zamira, Ziva, Zaida, Zora, Zia ja Zoya. Tästä kahdeksikosta ei tyttöpoweria puutu!

Zera on iloinen pentu, joka tuskin malttaa odottaa, että pääsee kaivautumaan syliin halittavaksi. Pieneltä tytöltä satelee pusuja eikä pikkuinen häntäkään paikallaan tahdo pysyä. Zera vaikuttaa avoimelta ja sosiaaliselta pennulta, joka on valmis tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa samantien.

Pentueen onni oli, että ne saivat viettää kodissa lähes kaksi kuukautta saaden arvokkaita uusia kokemuksia ennen kuin joutuivat takaisin tarhalle. Uuden kodin on kuitenkin varauduttava siihen, että vastassa on vielä monenmoista uutta opeteltavaa. Kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi, tulee Zera tarvitsemaan riittävästi liikuntaa ja mielekästä tekemistä, huolenpitoa ja koulutusta sekä kärsivällisyyttä ja rakkautta.

Zerasta kasvanee keskikokoinen koira aikuisena ja se on valmis matkustamaan Suomeen syyskuun alussa.

Viipurin koirat - Zera 20.7.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.