Yeti

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 6/2016

12.5.2017
Yeti-poika sai muuttaa Suomeen ja odottelee omaa kotia hoitopaikan lämmössä Helsingissä.

Juuri kotihoitopaikkaan saapunut Yeti on aloittanut tutustumisen suomalaisen kotikoiran elämään. Perheen oman koiran kanssa tapaaminen sujui hyvin, samoin pesulla käynti. Yeti voisi hyvin sopia koirakaverilliseen kotiin, mutta pärjäisi hyvin todennäköisesti myös perheen ainokaisena. 

Yetin yhteyshenkilönä toimii Tessa.

12.3.2017
Ystävällinen ja pörröinen naama kurkistaa portin takaa. Yeti on tarhan uusi asukki, joka kuljeskeli yksinään huoltoaseman pihalla eikä kukaan kaivannut poikaa.

Iso koiratarha on vielä kovin pelottava paikka ja aika ajoin huolestunut ilme nousee Yetin kasvoille. Se istahtaa aivan kiinni porttiin, nostaa molemmat tassunsa sen rakoihin ja katselee ulos. Yeti ei kuulu tarhalle, ja sillä onkin todennäköisesti joskus ollut oma ihminen. Syystä tai toisesta poika vaelteli yksinään eikä kukaan tuntunut olevan kiinnostunut sen kohtalosta. Niinpä Yeti tuotiin tarhalle, ja niin kurjaa kuin siellä onkin ilman omaa ihmistä, on Yetillä nyt mahdollisuus sellaisen löytämiseen Suomesta.

Yeti on kaunis ja hyvin ihmisrakkaan oloinen koira. Se rakastaa rapsutuksia, ja ihmisen läheisyys ja kosketus tuntuu olevan sille mieluista. Sen paksu turkki on talven jäljiltä hieman, noh, räjähtäneessä kuosissa, ja kunnon harjaus ja puunaus tekisikin poikaa. Puhdas valkoinen hammasrivistö loistaa suussa ja Yeti onkin vielä nuori, arviolta alle vuoden ikäinen poika. Se jakaa saman ulkoaitauksen monen muun nuoren koiran kanssa. Kun tilaa on vähän ja resursseista joutuu jatkuvasti kilpailemaan, tulee nuorten välille silloin tällöin pientä suukopua, mutta pääasiassa yhteiselo näyttäisi sujuvan.

Koska emme tiedä Yetin menneisyydestä varmasti mitään, tulee uuden omistajan olla valmis panostamaan pojan sopeuttamiseen. Sisäsiisteyttä voi joutua harjoittelemaan, hihnassa kävely saattaa alkuun olla epämääräistä sinkoilua, yksinoleminen voi olla uusi juttu.. Ajan, kärsivällisyyden ja koulutuksen kanssa Yetistä saa varmasti mitä mainioimman ystävän, joka olisikin valmis samantien loikkaamaan Suomeen omaan kotiin - kunhan sopiva sellainen vain osuu kohdalle!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa ja kotihoitopaikassa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.