Biska

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: pieni keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2016

8.7.2017
Tarhalla kovasti ujostellut Biska on rohkaistunut hoitopaikassa ilahduttavan paljon.

Biska-tyttö uskaltaa jo ulkoilla hihnassa, ja on muutenkin edistynyt hurjasti espoolaisessa hoitopaikassa. Hiukan ujo tämä tyttö on silti vieläkin, ja tarvitsee omistajan joka jaksaa rohkaista koiraa, ja antaa luottamuksen rakentumiselle aikaa. Suloinen Biska sopisi parhaiten aikuisperheeseen.

Biska on todettu ESBL-positiiviseksi. Se tarkoittaa, että osa koiran tavanomaisista suolistobakteereista kantaa antibiooteille vastustuskykyistä ominaisuutta. Terveellä koiralla kantajuus ei aiheuta mitään oireita, mutta infektion sattuessa hoitokeinot ovat antibioottien tehottomuuden vuoksi tavallista vähäisemmät. Suolistobakteerit voivat siirtyä toisiin koiriin tai ihmisiin mm. kantajan ulosteen mukana, ja siksi hyvä hygienia on tärkeää. Ihmisten on todettu voivan puhdistua esbl-positiivisuudesta, joten se on hyvin mahdollista myös koirien kohdalla. Lue esbl-ominaisuudesta Viipurin Koirien tiedotteesta. Sairaalabakteereiksi luokiteltavia mrsp/mrsa-bakteereja ei Biskan näytteestä löytynyt.

Biskan yhteyshenkilönä toimii Ira.

3.4.2017
Ujo Biska opettelee kotikoiran elämää Espoossa.

29.1.2017
Varovainen Biska etsii rinnalleen omistajaa, joka haluaa auttaa tätä kaunista tyttöä reipastumaan.

Biska ja sen kuusi sisarusta ovat lähtöisin Svetogorskin kaupungista. Koska niistä ei kukaan huolehtinut, muuttivat ne Olgan tarhalle jo varsin nuorina pentuina. Nyt ne haluaisivat jo pian muuttaa omiin koteihin. Bessin sisaruksia ovat BeckyBess ja Belle.

Biska on kaunis ja suloinen tyttö, mutta myös varsin arka. Biska seurailee muiden pentujen perässä touhujamme, mutta itse se ei hakeudu kosketusetäisyydelle. Syliin nostaminen oli Biskalle todell jännittävä paikka: se ei kyennyt rentoutumaan siinä juurikaan, vaan halusi vain kovasti pois. Harmillista, että kaunis Biska on näin hirmuisen ujo. Toivomme silti, että joku haluaisi antaa sille siitä huolimatta mahdollisuuden onnellisen kotikoiran elämään Suomessa.

Koska Biska on ujo tyttö, etsii se ensisijassa kotia, missä olisi reippaampi aikuinen koira näyttämässä mallia ja tuomassa turvaa jännittäviin tilanteisiin. Olisi myös hyvä, jos uudella omistajalla olisi aiempaa kokemusta arkojen koirien kotiuttamisesta. Fiksuna tyttönä Biska tottuu varmasti vielä uusiin asioihin ja tilanteisiin, mutta se tulee tarvitsemaan siihen aikaa ja rauhallista opastamista. Biska on aikuisena keskikokoinen tyttö.

Vaikka tarhalla Biska on hyvin rauhallinen, voi kotioloissa siitä kuoriutua huomattavasti vilkkaampi, joten uuden omistajan tulee olla valmis tarjoamaan sille puuhailtavaa ja liikuntaa. Ihan tavallinen kotikoiran elämä olisi Biskalle suurin mahdollinen lottovoitto, ja se toivoo pääsevänsä lunastamaan lipun Suomeen jo pian!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.