Raksu

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2017

11.6.2017
Raksu muutti Suomeen ja odottaa sopivia kotiehdokkaita hoitopaikassaan Somerolla.

Raksun yhteyshenkilönä toimii Mona.

1.5.2017
Raksu on mahdottoman suloinen karvaturri, josta kasvaa aikuisena varmasti eloisa ja iloinen tyttö! Raksu rakastaa jo nyt kovasti ihmisiä ja haluaisi huomiota niin paljon kuin vain mahdollista.

Raksu ja sen kovin samannäköinen sisko Rasta muuttivat kodittomina Irinan tarhalle alkukeväästä. Siskokset olivat aluksi vähän ihmeissään tarhan vilkkaasta ja äänekkäästä ympäristöstä, mutta varsin nopeasti ne tuntuivat sopeutuvan uuteen paikkaan. Siskokset vaikuttavatkin varsin mukavilta ja mutkattomilta pennuilta, jotka eivät uusista asioista kovinkaan paljon hätkähdä.

Raksu on paitsi kovin suloinen, myös luonteeltaan kovin herttaisen oloinen tyttö. Se haluaa kyllä kovasti huomiota, mutta syliin päästessään se rauhoittuu nopeasti ja nauttii koko sydämestään siityksistä ja edes pienen hetken huomiosta. Vaikka ympärillä meno on kovaa, ei se Raksua hätkäytä, sillä sylissä köllöttely on sen mielestä selvästi parasta maailmassa.

Pentuhäkissä Raksu on kuitenkin meneväinen ja innokas huomionhakija, joka takuulla on ensimmäisenä ovella tutustumassa vieraisiin. Se vaikuttaa siis kovin hauskalta pennulta - sellaiselta, josta löytyy paljon virtaa, mutta joka osaa myös hienosti ottaa rauhallisesti silloin, kun se on tarpeen.

Rastassa ja Raksussa lienee aimo annos jotakin terrieriä, joten olettaa saattaa, että tyttöjen kasvettua niistä löytyy myös terrierimäistä energiaa ja päättäväisyyttä. Siksi Rasta etsii reipashenkistä omistajaa, joka on valmis kouluttamaan ja aktivoimaan tyttöä sen minkä tarvitsee. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun nuori terrierinsukuinen viipurilainen on laittanut asunnon sisustusta vähän uusiksi. Mutta sitkeydellä siitä kaikesta selviää!

Raksun turkki on vielä pentumaisen pehmeä, ja se menee myös hyvin helposti takkuun. Todennäköisesti turkin laatu muuttuu karkeammaksi aikuisena, mutta saattaa olla, että Raksun turkki tarvitsee huoltoa myös aikuisena pysyäkseen takuttomana. Laiskan ihmisen koiraksi Raksu ei halua, vaan aktiivinen koiraihminen saa siitä oivan parhaan ystävän!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.