Mona

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 2011

5.4.2017
Kiltti ja rauhallinen Mona löytyi kahden pentunsa kanssa. Nyt Monan olisi aika etsiä oma koti, ja ihmisrakas ja ystävällinen Mona valloittaakin helposti sydämiä.

Mona ja sen pennut Marina ja Marisa löytyivät tarhan läheiseltä kylältä. Kukaan ei niitä kaivannut tai tunnustanut omikseen, joten ne vietiin turvaan Irinan tarhalle. Pennut ovat muuttaneet jo toiseen aitaukseen ja ihanan Monan matka omaan kotiin voisi alkaa.Mona rakastaa kovasti ihmisiä. Se suhtautuu kuitenkin hyvin rauhallisesti uusiin tuttavuuksiin, ei tuppaa eikä riehaannu, mutta tulee mielellään ihan kylkeen kiinni nauttimaan silityksistä ja rapsutuksista.

Mona pääsi myös hihnakävelylle ja se sujui varsin hyvin. Mona on varmasti joskus ennenkin ollut hihnassa, vaikka se nyt löytyikin hylättynä kylältä. Myös Monan ystävällisyys ja ihmisten seurasta nauttiminen kertoo siitä, että sillä lienee joskus ollut oma omistaja. Ehkä se hylättiin siksi, että se alkoi odottaa pentuja, eikä omistajaa kiinnostanut huolehtia emon lisäksi sen jälkikasvusta.

Mona on tällä hetkellä vähän tukevassa kunnossa, mutta silti se sen verran näppärän kokoinen tyttö, että sen nappaaminen syliin on varsin helppoa. Mona antaakin käsitellä itseään hyvin kiltisti, eikä se ihmettele sen enempää suun tutkimista kuin sylissä tarhan ulkopuolelle kantamista.

Mona vaikuttaa tulevan sujuvasti toimeen myös toisten koirien kanssa. Sen aitaukseen siirrettiin nuorempi narttu, eikä Mona asiaa sen enempää ihmetellyt. Uskommekin, että Mona sopeutuu hyvin ainakin rauhallisen koirakaverin seuraan, ja se pärjää todennäköisesti tarvittaessa myös ainoana koirana. Ainakaan tällä hetkellä Mona ei juurikaan hauku tarhalla, joten kerrostalossa asuminenkaan ei ole poissuljettua.

Mona on hyvin sympaattinen, rauhallinen ja ystävällinen tyttö. Se saattaa toki muuttua jonkin verran, kun pääsee omaan kotiin asti, mutta todennäköisesti siitä ei kuoriudu mitään erityisen aktiivista koiraa. Toki Mona tulee varmasti nauttimaan pitkistä lenkeistä ja yhteisestä puuhastelusta oman omistajansa kanssa, ja sellaista mukavaa yhteiselämää se kaipaakin. Kun vain löytyy joku, joka antaa Monalle uuden mahdollisuuden!

Mona on arvioitu noin 5-7 vuotiaaksi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.