Huisku

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 11/2017

8.7.2019
Upea Huisku sai kodin Kotkasta.

25.6.2019
Huisku on kastroitu.

14.5.2019
Huisku senkun komistuu. Mistä tälle charmantille pojalle löytyisi oma koti?

Talvi on muuttunut melkein kesäksi ja Huisku on edelleen sitä omaa ihmistä vailla. Tästä energisestä pojasta joku saa uskollisen lenkkikaverin, sillä ulkoilu on kovasti Huiskun mieleen. Huisku tempoo hieman hihnassa, mutta käyttäytyy muuten lenkillä oikein hienosti. Pyöräilijä, lastenvaunut sekä toiset koirat saavat kulkea ohitse, Huiskun katsellessa rauhallisesti sivusta. Sopivalla aktivoinnilla ja peruskäskyjen koulutuksella alkaa myös hihnakävely sujua varmasti oikein mallikkaasti. Uusiin ihmisiin Huisku tutustuu pienen alkuihmetyksen jälkeen innokkaasti ja onkin jo pian jakelemassa pusuja. Huisku on mukava ja avoin nuori koira, josta on vielä moneksi.

Huiskuun pääsee tutustumaan pääkaupunkiseudulla ja se kastroidaan ennen uuteen kotiin muuttoa.

27.1.2019
Vuoden ikäinen Huisku on kiva ja ystävällinen poika, joka joutuu etsimään itselleen uuden kodin. Huisku odottaa hakemuksia pk-seudulla.

Huisku on asunut kerros- ja rivitalossa, mutta kommentoi jonkun verran talon ulkopuolisia tapahtumia ja ääniä. Huiskulle etsitään uutta kotia omakotitalosta. Huisku ottaa kylään tulevat naispuoliset ihmiset ilolla vastaan. Muutama haukahdus ja sen jälkeen oltaisiin ihan kainaloon tunkemassa. Miesten kanssa Huisku ei ole asunut, mutta ei miehiä erityisesti pelkääkään. Myöskään lapsiin Huisku ei ole tottunut.

Huisku on normaali nuori ja energinen poika. Se tulee hyvin muiden koirien kanssa toimeen ja lähes samanikäisen vieraan uroksen kanssa yhteinen sävel löytyy välittömästi. Toisten koirien suhteen Huisku on utelias ja kohtelias vaikka intoa löytyykin. Huisku vaikuttaakin puhuvan hyvää koiraa ja sosiaaliset taidot niiltä osin on kunnossa. Huiskulla on lenkeillä vauhti päällä ja poika etsii sellaista ihmistä, joka haluaa opettaa sille kuinka kävellään nätisti vetämättä hihnassa. Muutenkin ihanteellinen koti tälle komistukselle on sellaisen ihmisen luona, joka on kiinnostunut koiran kanssa liikkumisesta ja tekemisestä. Huiskusta voisi olla johonkin koiramaiseen harrastukseenkin.

Vaikka Huisku asettuukin tottuneesti sohvapaikalleen katselemaan ikkunasta pihan tapahtumia, voi turhautumisella ja tekemisen puutteella olla myös vaikutusta haukuskeluun.

Huisku ei ole tottunut autolla matkustamiseen, mutta yhden kerran jälkeen voi todeta, että sellaisenkin menopelin kyytiin tämä poika varmasti voisi tottua. Menomatkalla kuului pientä lauleskelua, mutta takaisin päin ajellessa Huisku rauhoittui nätisti nukkumaan.

Viipurin koirat - Huisku leikkitreffeillä 1/2019

26.4.2018
Huiskunen sai kodin Espoosta.

25.3.2018
Häntä heiluu vimmatusti kun Huisku-poika näkee ihmisiä. Ihmisrakas ja reipas Huisku vaikuttaa oikein kivalta koirapojan alulta, joka odottaa kovasti matkalippua omaan kotiin.

Peppu pyörii ja pehmoiset tassut yrittävät kovin kavuta syliin. Voi Huiskua, miten ihana pentu se onkaan. Huisku näyttää rakastavan ihmisiä eikä voi ymmärtää miksi joutuu elämään pienessä aitauksessa ilman ihmisseuraa. Koirakavereita piisaa, mutta eihän se ole ollenkaan sama asia. Rapsutukset ja ihmisten antama huomio ovat Huiskusta huippuihania asioita eikä Huisku arkaile miespuolistakaan vierasta vaan iloitsee onnessaan kun edes joku huomaa. Huisku vaikuttaa reippaalta ja sosiaaliselta pojalta vaikkakin sylissä oleminen on pienestä hivenen jännittävää. Taitaa olla niin ettei kukaan ole liiemmin Huiskua sylitellyt, mutta kunhan oma syli löytyisi jostain korjaantuisi sekin asia tuotapikaa.

Huiskun menneisyydestä ei ole tietoa. Huisku toiveissa on löytää ihminen, jolta löytyy ymmärrystä ja aikaa pienelle koirapojalle. Omaan kotiin muutto tuo mukanaan monenlaisia uusia ja jännittäviä asioita, joihin Huisku haluaa tutustua turvallisesti oman ihmisen lempeässä ohjauksessa. Kotikoiran tavoista ei pienellä tarhalla asuvalla pennulla voi olla minkäänlaista käsitystä, joten sisäsiisteyttä, hihnassa kulkemista ja yksin olemista täytyy lähteä harjoittelemaan alusta alkaen. Koiran kanssa elämisessä tulee vastaan niin ylä- kuin alamäkiäkin ja Huisku toivoo koko sydämestään, että sen tuleva ihminen on huolella harkinnut omaa jaksamistaan ja omia resurssejaan, sillä Huisku haluaa muuttaa vain sitoutuneeseen loppuelämän kotiin. Vastalahjaksi Huisku on valmis antamaan koko koirapojan painosta rakkautta, iloisia ja unohtumattomia hetkiä oman uskollisimman ystävän kanssa.

Viipurin koirat - Huisku 2.4.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.