Sulevi

Sukupuoli: uros
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 8/2018

13.4.2019
Sulevi löysi oman kodin Virroilta.

21.12.2018
Sulevi ihmettelee kotikoiran elämää hoitopaikassaan Espoossa.

19.12.2018
Kaikki Sulevilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Sulevilta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Sulevin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

4.12.2018
Mikäs pieni karvainen maamyyrä siellä viuhtoo menemään? Pikku-Sulevi kipittää uteliaana kovaa vauhtia portille katsomaan tulijoita.

Sisarukset SipsuSikuriina, SinttiSuhina ja Sulevi päätyivät Olgan luokse syksyllä. Ne syntyivät kotikoiralle ei-toivottuina pentuina, joista haluttiin eroon. Olga suostui ottamaan viisikon vastaansa ja hyvä niin, sillä muuten karvapalleroiset vaeltelisivat todennäköisesti ilman suojaa Viipurin kaduilla.

Pienillä jaloilla ei pitkälle pötkitä. Tai niinhän sitä luulisi. Sulevi on pentueen ainoa poika ja se on kooltaan myös pienen kaikista. Lyhyillä töpöttimillä Sulevi pyyhältää sujuvasti pentupaljouden keskellä ympäri pihaa. Se on kovin ilahtunut vieraista ja säntää ensimmäisenä moikkaamaan tuttua Olgaa. Sulevi on kiinnostunut muistakin ihmisvieraista, mutta vieraiden paijattavana on paljon jännittävämpää. Ja se vieraan syli vasta jännittävä paikka onkin. Sulevi istuu kuitenkin nätisti sylissä ja antaa hienosti käsitellä itseänsä. 

Saapuessaan Olgan luokse suurin osa sisaruksista oli suht reippaita. Olgan luona käy harvakseltaan vieraita eikä pienestä aitauksesta käsin maailmaa pääse juuri näkemään saati kokemaan. Valitettavasti se tarkoittaa usein pienten pentujen kohdalla sitä, että kuukausi kuukaudelta on helpompia aristua kuin reipastua uusia asioita ja ihmisiä kohtaan. Näin on vähän päässyt käymään myös Sulevin ja sen sisaruksien kohdalla. Senpä vuoksi olisikin tärkeää, että kun viisikko on tulovalmis ne pääsisivät mahdollisimman pian muuttamaan omiin koteihin tai hoitopaikkoihin.

Koska pennut ovat eläneet Olgan pihapiirissä ulkoaitauksessa, ei niillä ole kokemusta sisällä asumisesta tai kotikoiran tavoista. Kaikkia taitoja, kuten esim. sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista, on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Koska Sulevi on hitusten varovainen poika, etsitään sille toistaiseksi kotia missä sitä odottaisi kiva koirakaveri. Reippaasta koirakaverista on hyvä ottaa esimerkkiä ja se antaa myös paljon tukea alun sopeutumiselle. 

Viipurin koirat - Sulevi 15.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.