Sipsu

Sukupuoli: narttu
Koko: jäänee pienehköksi
Syntymäaika: 8/2018

4.1.2019
Sipsu sai kodin Järvenpäästä.

21.12.2018
Sipsu jätti tarhan ja lähti maailmalle! Sipsu odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Espoossa.

19.12.2018
Kaikki Sipsulta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Sipsulta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Sipsun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

4.12.2018
Olen Sipsu ja mahdottoman söpö! Hirveällä tohinalla ympäri aitausta porhaltava Sipsu on utelias ja iloinen tyttö.

Sisarukset Sipsu, Sikuriina, Sintti, Suhina ja Sulevi päätyivät Olgan luokse syksyllä. Ne syntyivät kotikoiralle ei-toivottuina pentuina, joista haluttiin eroon. Olga suostui ottamaan viisikon vastaansa ja hyvä niin, sillä muuten karvapalleroiset vaeltelisivat todennäköisesti ilman suojaa Viipurin kaduilla.

Sipsun häntä pyörii kuin propelli ihmisten kävellessä kohti aitausta. Vaikka aitauksessa olevat vieraat alkuun vähän jännittävätkin Sipsua, rentoutuu tyttö pian ja juoksentelee nuuskimassa puntteja minkä kerkiää. Olgan sylissä Sipsu kiehnää onnellisena ja tytön saa nätisti kaapattua siitä syliinsä. Sylissä Sipsu istuu rauhallisesti vaikka sitä vähän jännittääkin. Olgaan Sipsu luottaa jo täysin ja villisti sudittaa etukäpäliänsä tämän selkään samalla kun maistelee tarhavieraan kättä. Sipsusta on mahdottoman hauskaa kun se saa vieraita luokseen, ja mitä pidempään aitauksessa viettää aikaa sen enemmän tyttökin rohkaistuu.

Saapuessaan Olgan luokse suurin osa sisaruksista oli suht reippaita. Olgan luona käy harvakseltaan vieraita eikä pienestä aitauksesta käsin maailmaa pääse juuri näkemään saati kokemaan. Valitettavasti se tarkoittaa usein pienten pentujen kohdalla sitä, että kuukausi kuukaudelta on helpompia aristua kuin reipastua uusia asioita ja ihmisiä kohtaan. Näin on vähän päässyt käymään myös Sipsun ja sen sisaruksien kohdalla. Senpä vuoksi olisikin tärkeää, että kun viisikko on tulovalmis ne pääsisivät mahdollisimman pian muuttamaan omiin koteihin tai hoitopaikkoihin.

Koska pennut ovat eläneet Olgan pihapiirissä ulkoaitauksessa, ei niillä ole kokemusta sisällä asumisesta tai kotikoiran tavoista. Kaikkia taitoja, kuten esim. sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista, on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Koska Sipsu on hitusten varovainen tyttö, etsitään sille toistaiseksi kotia missä sitä odottaisi kiva koirakaveri. Reippaasta koirakaverista on hyvä ottaa esimerkkiä ja se antaa myös paljon tukea alun sopeutumiselle. 

Viipurin koirat - Sipsu 6.12.2018

Viipurin koirat - Sipsu 15.11.2018

Viipurin koirat - Sipsu, Suhina & Sintti 15.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.