Nico

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 5/2016

21.10.2016
Lottovoitto osui Nicon kohdalle ja oma koti löytyi Ulvilasta.

4.10.2016
Nico on vielä pieni arkajalka, jonka elämässä tuskin suuria ilonaiheita on tähän saakka ollut. Nicon kaltaiselle pennulle oma koti olisi todellinen lottovoitto.

Nico tuotiin syksyllä muutaman muun aran pennun kanssa Irinan tarhalle. Emme tiedä tarkalleen mistä pennut olivat löytyneet, mutta todennäköisesti jostain oman onnen nojasta ulkoa. Viikkojen aikana Nico on rohkaistunut jonkin verran siitä mitä se oli tullessaan, mutta ei sitä siltikään rohkeaksi voi kutsua. Nyt se ei piiloutunut kopin suojiin ihmisten ollessa aitauksessa vaan pyöri lähettyvillä turvallisen välimatkan päässä. Omaehtoisesti Nico ei kuitenkaan lähesty vieläkään ihmisiä vaan ottaa takapakkia, jos sitä kohti varovaisesti astelee. Sylissä Nico istuu nätisti ja antaa käsitellä itseään vaikka sitä kovasta jännittääkin.

Nicon kaltaisen aran pennun tulevaisuus ei ole kovin valoisa ellei kotia löydy ja koira jää tarhalle kasvamaan. Arasta pennusta kasvaa tarhaoloissa arka aikuinen, jolle on hyvin vaikea löytää sopivaa kotia. Edessä voi olla vuosikausia ankeaa elämää ja selviytymistä tarhalla. Nicolle sopiva koti sijaitsisi rauhallisella seudulla ja siellä odottaisi reipas koirakaveri jos toinenkin. Ennen kaikkea siellä pitäisi odottaa ymmärtäväinen ja rauhallinen ihminen, joka tiedostaa että aran pennun sopeutuminen vaatii aikaa eikä edistymistä tapahdu hetkessä. Joskus kuitenkin tapahtuu ihmeitä ja rakastava ja turvallinen kotiympäristö auttaa arkaa pentua reipastumaan silminnähden ja muutos voi olla huikea. Voimme vain toivoa, että Nicoa onnistaisi ennen kuin on liian myöhäistä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.