Nico

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 23 kg, 55 cm)
Syntymäaika: 5/2016

20.1.2018
Nico, nykyisin Nasse, on tutussa ympäristössä mainio vesseli, joka odottaa uutta omistajaa Tampereella.

Nasse etsii uutta kotia rauhalliselta alueelta perheestä, jossa ei olisi lapsia. Aidattu, turvallinen piha olisi myös Nassen mieleen. Syy Nassen kodinvaihtoon on omistajan muuttunut elämäntilanne.

Tutussa ympäristössä Nassea on voinut pitää vapaana ja metsälenkit sekä vaellukset sujuvat tuttujen ihmisten kanssa mallikelpoisesti. Uudet asiat ovat herkälle ja aralle Nasselle edelleen jännittäviä, joten Nasse luovutetaan kotiin jossa poikaan sitoudutaan 110% ja jossa luvataan kulkea pojan matkassa tuli elämässä sitten vastaan ylä-tai alamäkiä. Seuraavan kodin tulee olla Nasselle sen loppuelämän koti.

Nasse on ihmisrakas ja nauttii rapsutuksista. Kotikoiran tavat sisäsiisteydestä ja yksinolosta lähtien sujuvat niinkuin pitääkin. Poika on helposti motivoitavissa ruualla, joten kun koulutukseen panostaa saa varmasti myös jännittäviä tilanteita opeteltua pois ajan kanssa positiivisesti vahvistaen. Nasse on aktiivinen koira, pelkäksi sohvankoristeeksi Nassea ei ole tarkoitettu, vaan poika nauttii ulkoilusta ja yhdessä touhuamisesta.

Nassen nykyisessä kodissa on ollut seurana poikaa vanhemmat uros ja narttu, molemmat leikattuja. Näiden kanssa Nasse on tullut hyvin toimeen. Nasse on tavannut vain vähän vieraita koiria ja uuden kodin tuleekin varautua siihen että tapaamiset uusien koirien kanssa tulee tehdä rauhassa ja harkiten etteivät vieraat koirat ala jännittämään liiaksi ja saa Nassea puolustuskannalle. 

21.10.2016
Lottovoitto osui Nicon kohdalle ja oma koti löytyi Ulvilasta.

4.10.2016
Nico on vielä pieni arkajalka, jonka elämässä tuskin suuria ilonaiheita on tähän saakka ollut. Nicon kaltaiselle pennulle oma koti olisi todellinen lottovoitto.

Nico tuotiin syksyllä muutaman muun aran pennun kanssa Irinan tarhalle. Emme tiedä tarkalleen mistä pennut olivat löytyneet, mutta todennäköisesti jostain oman onnen nojasta ulkoa. Viikkojen aikana Nico on rohkaistunut jonkin verran siitä mitä se oli tullessaan, mutta ei sitä siltikään rohkeaksi voi kutsua. Nyt se ei piiloutunut kopin suojiin ihmisten ollessa aitauksessa vaan pyöri lähettyvillä turvallisen välimatkan päässä. Omaehtoisesti Nico ei kuitenkaan lähesty vieläkään ihmisiä vaan ottaa takapakkia, jos sitä kohti varovaisesti astelee. Sylissä Nico istuu nätisti ja antaa käsitellä itseään vaikka sitä kovasta jännittääkin.

Nicon kaltaisen aran pennun tulevaisuus ei ole kovin valoisa ellei kotia löydy ja koira jää tarhalle kasvamaan. Arasta pennusta kasvaa tarhaoloissa arka aikuinen, jolle on hyvin vaikea löytää sopivaa kotia. Edessä voi olla vuosikausia ankeaa elämää ja selviytymistä tarhalla. Nicolle sopiva koti sijaitsisi rauhallisella seudulla ja siellä odottaisi reipas koirakaveri jos toinenkin. Ennen kaikkea siellä pitäisi odottaa ymmärtäväinen ja rauhallinen ihminen, joka tiedostaa että aran pennun sopeutuminen vaatii aikaa eikä edistymistä tapahdu hetkessä. Joskus kuitenkin tapahtuu ihmeitä ja rakastava ja turvallinen kotiympäristö auttaa arkaa pentua reipastumaan silminnähden ja muutos voi olla huikea. Voimme vain toivoa, että Nicoa onnistaisi ennen kuin on liian myöhäistä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.