Inari

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2014

30.12.2016
Inari on sydämellinen ja iloinen nuori tyttö, joka vieraiden astuessa aitaukseen kellahtaa oitis maahan selälleen rapsutusten ja huomion toivossa.

Inari huostaanotettiin muutama viikko sitten yksinäiseltä mummolta Viipurin läheisestä kylästä. Mummo asuu huonokuntoisessa pienessä talossa, jonne hän keräilee koiria eikä kykene niistä kuitenkaan huolehtimaan. Aiemminkin mummolta on jouduttu hakemaan koiria pois, ja nyt taas tilanne oli mennyt sellaiseksi, että koiria oli tarpeen huostaanottaa häneltä. Koirat tuotiin Irinan tarhalle.

Inari katselee portin takaa lähestyviä ihmisiä ystävällinen katse silmissään. Tyttö juoksentelee alkuun sinne tänne hiukan vieraita kierrellen, mutta ei mene montaakaan sekuntia kun Inari heittäytyy vieraan jalkojen juureen maahan selälleen. Koko koira heiluu ja pyörii maassa välillä niin vimmatusti ettei meinaa nahoissaan pysyä. Inari aivan pakahtuu onnesta ja nauttii selvästi ihmisvieraista, läheisyydestä ja saamastaan huomiosta. Häntä heiluu ja pusuja satelee. Kaikki onkin Inarin mielestä ihanaa siihen asti, kunnes tyttö pelästyy kameraa ja siitä kuuluvaa ääntä. Silmät ihmetyksistä suurina Inari ottaa tassut alleen ja luikkii mökin suojiin, jonne jää kuikuilemaan tapahtumia. Siellä Inaria saa rapsutella, mutta hiukan huolestuneen näköisenä kulmat kurtussa tyttö katselee näkyykö mustaa pelottavaa vekotinta missään.

Inari on nuori koira ja se on arvioitu noin 2-3-vuotiaaksi. Kooltaan Inari on aika mukavan kokoinen pakkaus, painoa saattaa olla noin 20 kilon verran tai vähemmän. Aitauskavereinaan sillä on useampia muita aikuisia koiria eikä yhteiselossa näytä olevan ongelmia. Inari vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta ja kiltiltä koiralta, joka olisi varmasti hyvin onnessaan päästessään omaan kotiin oman ihmisen kainaloon. Vaikka Inarilla onkin ollut jonkinlainen koti aiemmin, on syytä varautua siihen ettei tytöllä ole kaikkia kotikoiran tapoja tassuissaan. Sisäsiisteys ja yksinjääminen voivat olla asioita, joita Inarille ei ole koskaan opetettu. Hihnassa käveleminenkään ei välttämättä ole mikään tuttu asia Inarille. Tulevan kodin täytyykin olla halukas panostamaan monien uusien asioiden harjoitteluun ja antamaan Inarille aikaa kotiutumiseen. Tästä kultaisesta tytöstä saa joku onnekas vielä loistoystävän!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.