Kamu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 68 cm)
Syntymäaika: 7/2017

14.12.2017
Reipas, ihmisrakas ja energinen Kamu nauttii niin paljon ihmisten läheisyydestä, ettei tiedä miten päin olisi saadessaan vieraita luokseen.

Kamu hylättiin tarhalle loppuvuodesta suoraan kodista. Syitä voi vain arvailla, mutta sama kaava pätee monien kodista pois potkittujen nuorien koirien kohdalla. Siitä kasvoi liian iso ja työläs. Suloinen pieni palleroinen ei ollutkaan enää niin suloinen. Siitä on vaivaa. Pissalätäköiden korjaaminen ärsyttää, mutta sisäsiistiksi opettaminen vasta työlästä on. Tylsistynyt pentu keksii tekemistä ja pureskelee tavaroita, mutta mielekästä tekemistä ei jakseta järjestää. Eikun pihalle.

Tullessaan tarhalle Kamu oli kauhuissaan. Se ulvoi ja itki ihmisensä perään, jotka ei selkäänsä kääntänyt. Tuohon ihmiseen Kamu luotti, mutta ihminen jätti Kamun tarhalle vähät välittäen sen kohtalosta. Useampi viikko on nyt vierähtänyt ja Kamu on onneksi päässyt yli pahimmasta. Ankeat tarhaolosuhteet eivät ole sammuttaneet sen loputonta iloa ihmisiä kohtaan eikä poika halua mitään muuta kuin nauttia ihmisten läheisyydestä ja silityksistä. Tarhatyöntekijät siivoavat, juottavat ja syöttävät koirat ja kunnolliset rapsuttelu- ja hellimishetket ovat tarhavieraiden varassa. Kamu on silloin aivan täpinöissä, mutta se onkin aivan ymmärrettävää, sillä niitä ihania hetkiä ei montaa viikossa ole.

Kamun rotuperimästä löytynee varmasti ainakin saksanpaimenkoiraa. Aktiivinen Kamu haluaakin löytää rinnalleen samanlaisen ihmisen. Ihmisen, jonka kanssa reippaat lenkit ovat arkipäivää. Kamu on varmasti aina valmiina, satoi tai paistoi. Kamulle täytyy varautua opettamaan kaikkia kotikoiran tapoja alkeista lähtien. Myös nuoren miehen peruskoulutukseen on syytä paneutua, jotta yhteiselo olisi mukavaa ja sujuvaa kaikille. Kamusta voisi saada myös oivan kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen.

Viipurin koirat - Kamu 13.3.2018

Viipurin koirat - Kamu 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.