Saimi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2014

21.6.2016
Saimi on ystävällinen ja seurallinen tyttö, joka eli pienessä koiralaumassa kadulla ennen tarhalle päätymistä. Menneisyydestään huolimatta Saimi on kovin ihmisrakas.

Saimi tuotiin Irinan tarhalle yhdessä Sonatan ja Sepen kanssa. Kolmikko oli otettu talteen läheisestä kylästä, jossa ne olivat asuneet parisen vuotta. Kyläläiset olivat aluksi ruokkineet koiria, mutta tänä keväänä niihin oli kyllästytty ja ne haluttiin siirtää tarhalle. Kyläläisten mukaan kolmikko olisi sisaruksia, mutta täyttä varmuutta tästä ei ole. 

Saimi on ystävällinen ja utelias tyttö. Se on Sepeä ja Sonataa aavistuksen rauhallisempi ja varovaisempi. Se tulee kyllä iloisesti tutustumaan, mutta ei kiipeä vieraiden ihmisten syliin yhtä vauhdilla kuin kaverinsa. Kun Saimin kanssa pienen hetken seurustelee, murenee sen pieni varovaisuus ja kuoren alta paljastuu kovin ihmisrakas tyttö.

Koska Saimi ei todennäköisesti koskaan ole asunut sisätiloissa, saati harjoitellut hihnassa kävelemistä tai autossa matkustamista, eikä sillä ole aavistustakaan, miltä tuntuu jäädä yksin kotiin, tarvitaan sen uudelta omistajalta intoa ja pitkää pinnaan näiden asioiden opettamiseen pojalle. Emme epäile, etteikö Saimi niitä oppisi, mutta kukaan ei osaa sanoa, vaatiiko se aikaa enemmän vai vähemmän.

Saimi on nuori ja aktiivinen tyttö, joten se kaipaa kotia, jossa koiran kanssa liikkuminen ja aktivointi kuuluu arjen rutiineihin. Saimi ei vaadi mahdottomia, mutta myöskään sellaiselle omistajalle se ei sovi, joka harrastaa ainoastaan tv:n katselua. Saattaa olla, että Saimi arastelee uudessa kodissa aluksi jonkin verran, joten Saimin uuden omistajan on sitouduttava ehdottoman vahvasti Saimin totuttamiseen uusiin asioihin. Uskomme, että kiva koirakaveri olisi Saimista myös mukava juttu!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.