Touko

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2016

28.10.2017
Touko saapui Irinan tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan tuomana. Ihmisiin Touko suhtautuu hyvin ystävällisesti vaikka onkin järkyttynyt tarhalle joutumisestaan.

Touko ja kaksi muuta koiraa saapuivat tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan tuomina. Eläinlääkärit steriloivat/kastroivat irtokoiria pakettiautossa paikan päällä ja silloin tällöin muutama koditon koira jätetään tarhalle sen sijaan, että ne palautettaisiin kadulle.

Ensimmäisellä tapaamisella kiltti mutta vaisu Touko on kovin järkyttyneen oloinen. Se antaa kiltisti ihmisten hääriä ympärillään, tutkia ja kopeloida joka paikasta. Touko seisoo jäykkänä ja häkeltyneenä häkin oven edessä ja kertoo katseellaan kuinka kovin haluaisi vain pois paikasta mihin on juuri joutunut. Silmät katselevat huolestuneina kulmien alta ja ihmisten lähtiessä poika painautuu häkin verkkoon kiinni odottamaan hetkeä, jolloin ovi taas aukeaa. Toisella tapaamisella Touko ei onneksi ole enää yhtä peloissaan. Se tervehtii ihmisiä iloisesti muutamalla haukahduksella ja hännän heilautuksella. Kun Toukon viereen kyykistyy ja alkaa rauhallisesti sitä rapsuttelemaan, voi tuntea suuren huokauksen kun poika rauhoittuu nauttimaan läheisyydestä ja silityksistä. 

Hampaista ja olemuksesta päätellen Touko on nuori poika ja ikää sillä on arviolta vuoden parin verran. Toukolla on paksuhko ja tiivis turkki, mutta sen alla tuntuvat kylkiluut turhankin selvästi. Vaikka Touko on poimittu kadulta, on se varmasti saanut varttua ja elää jonkinlaisessa kontaktissa ihmisiin. Pojalla on ehkä ollut joskus kotikin, kuka tietää, mutta jostain syystä se on jäänyt kodittomaksi. Rotuperimältään Touko on mahdollisesti jonkin sortin laikasekoitus. Tulevan kodin on valmistauduttava siihen, ettei Toukolla ole tassuissaan mitään kotikoiran taitoja. Voihan olla, ettei poika ole koskaan saanut elää sisätiloissa vaan sen on ollut tyytyminen ulkokoirana elämiseen. Touko etsii sitoutunutta ja rakastavaa loppuelämän kotia, jolla riittää aikaa ja jaksamista nuorelle koiralle.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.