Touko

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2016

29.11.2018
Toukosta ei oteta enempää hakemuksia vastaan.

23.11.2018
Komea Touko odottaa hakemuksia pääkaupunkiseudulla! Touko on mukava poika, joka viihtyy niin sohvalla kuin lenkkipolullakin.

Touko on ollut Suomessa viikon ja se on solahtanut kotikoiraksi nopeasti. Touko ei jännitä turhia ja se tykkää kaikista ikään ja sukupuoleen katsomatta. Vaikka Touko ei ehkä edellisessä elämässään ollutkaan saanut asua sisäkoirana, se huomasi nopeasti, miten mukavaa on köllötellä sohvalla ihmisen kainalossa, ja että paras paikka nukkua on tietenkin sängyssä pää tyynyllä.

Touko on vaihtanut hoitopaikkaa lyhyen ajan sisällä pariin otteeseen ja se on suhtautunut muutoksiin varsin mutkattomasti. Se on tullut hoitopaikkojen toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja innostuu välillä painimaan näiden kanssa. Touko osaa kuitenkin myös rauhoittua ja on esimerkiksi nukkunut yöt yhtä soittoa aamuun saakka. Muutaman tunnin yksinolot ovat sujuneet muiden koirien seurassa lupaavasti. Touko ei ole haukkunut turhia, joten se sopinee myös kerrostaloon, vaikka arvostaisi varmasti myös omaa pihaa. Hoitopaikan rauhalliseen kissaan se suhtautuu kauniisti.

Autoilu vaikuttaisi olevan Toukolle jo entisestä elämästä tuttu juttu, ja se onkin matkustanut takakontissa turhia mekastamatta paikallaan lepäillen. Todennäköisesti matkailu onnistuisi ongelmitta myös julkisissa liikennevälineissä.

Toukolla on painoa tällä hetkellä 17,6 kiloa, mutta sitä saisi tulla muutama kilo lisää. Touko ei ole ruuan suhteen mikään ahmatti ja luultavasti tarhalla ollessa nopeammat aitauskaverit ovat syöneet osan senkin muonasta.

Toukon kierrokset ovat laskeneet tarhalta pääsyn myötä, eikä se vaikuta lainkaan sellaiselta adhd-tapaukselta kuin tarhalla ollessa vaikutti - päinvastoin se on varsin rauhallinen. Touko on kympin koira, joka etsii arvoistansa loppuelämän kotia.

Toukon yhteyshenkilönä toimii Aino.

13.11.2018
Touko osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Toukolle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

2.9.2018
Jos innokkuutta voisi mitata mittarilla, Touko saisi huippulukemat. On sääli että koira, joka rakastaa tekemistä näin paljon, joutuu kököttämään aitauksessa ilman virikkeitä.

Toukon elämän huippuhetkiä ovat ne päivät, kun suomalaiset tulevat vierailemaan tarhalla ja vievät sen hihnalenkille. Onpa Touko muutaman kerran livahtanut omatoimiselle lenkille ilman hihnaakin, ja oi sitä riemua ja vauhtia! Ja toisaalta voi sitä pettymystä, jos verkkoaidan takana hyppiminen ja huutelu ei tuota mitään tulosta ja ihmiset puuhailevat muita juttuja vilkaisemattakaan sen suuntaan. Touko kerta kaikkiaan rakastaisi elämää, jos se saisi jakaa sen sellaisen ihmisen kanssa, joka tykkäisi myöskin liikkua luonnossa. Kävely, lenkkeily ja ehkäpä koirahiihto tai valjakkoajelukin olisivat taatusti tämän hauskannäköisen pojan mieleen. 

Viipurin koirat - Touko 16.8.2018

28.10.2017
Touko saapui Irinan tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan tuomana. Ihmisiin Touko suhtautuu hyvin ystävällisesti vaikka onkin järkyttynyt tarhalle joutumisestaan.

Touko ja kaksi muuta koiraa saapuivat tarhalle liikkuvan sterilointiklinikan tuomina. Eläinlääkärit steriloivat/kastroivat irtokoiria pakettiautossa paikan päällä ja silloin tällöin muutama koditon koira jätetään tarhalle sen sijaan, että ne palautettaisiin kadulle.

Ensimmäisellä tapaamisella kiltti mutta vaisu Touko on kovin järkyttyneen oloinen. Se antaa kiltisti ihmisten hääriä ympärillään, tutkia ja kopeloida joka paikasta. Touko seisoo jäykkänä ja häkeltyneenä häkin oven edessä ja kertoo katseellaan kuinka kovin haluaisi vain pois paikasta mihin on juuri joutunut. Silmät katselevat huolestuneina kulmien alta ja ihmisten lähtiessä poika painautuu häkin verkkoon kiinni odottamaan hetkeä, jolloin ovi taas aukeaa. Toisella tapaamisella Touko ei onneksi ole enää yhtä peloissaan. Se tervehtii ihmisiä iloisesti muutamalla haukahduksella ja hännän heilautuksella. Kun Toukon viereen kyykistyy ja alkaa rauhallisesti sitä rapsuttelemaan, voi tuntea suuren huokauksen kun poika rauhoittuu nauttimaan läheisyydestä ja silityksistä. 

Hampaista ja olemuksesta päätellen Touko on nuori poika ja ikää sillä on arviolta vuoden parin verran. Toukolla on paksuhko ja tiivis turkki, mutta sen alla tuntuvat kylkiluut turhankin selvästi. Vaikka Touko on poimittu kadulta, on se varmasti saanut varttua ja elää jonkinlaisessa kontaktissa ihmisiin. Pojalla on ehkä ollut joskus kotikin, kuka tietää, mutta jostain syystä se on jäänyt kodittomaksi. Rotuperimältään Touko on mahdollisesti jonkin sortin laikasekoitus. Tulevan kodin on valmistauduttava siihen, ettei Toukolla ole tassuissaan mitään kotikoiran taitoja. Voihan olla, ettei poika ole koskaan saanut elää sisätiloissa vaan sen on ollut tyytyminen ulkokoirana elämiseen. Touko etsii sitoutunutta ja rakastavaa loppuelämän kotia, jolla riittää aikaa ja jaksamista nuorelle koiralle.

Viipurin koirat - Touko 21. & 26.10.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.