Kosmos

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2018

7.12.2018
Ihana Kosmos pääsi Suomeen hoitopaikkaan ja odottaa kotiehdokkaita pääkaupunkiseudulla.

Kosmoksen yhteyshenkilönä toimii Arja.

27.11.2018
Kosmoksen rabiesvasta-ainetaso testattiin ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Kaikki Kosmokselta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia: anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi.

22.10.2018
Kosmoksen häntä huiskii innosta, herkkujen metsästäminen maasta on pojasta kovin hauskaa puuhaa. Reipas Kosmos toivoo pääsevänsä kotiin tulevien pakkasten alta.

Kosmos vaikuttaa määrätietoiselta kaverilta. Sisarussarjasta isoimmaksi kasvanut Kosmos ohjailee usein pienempien sisarusten puuhia aitauksessa. Vaan kun tulikin muuttopäivä ja koko sakki muutti isompien pentujen aitaukseen, sai Kosmos huomata olevansa isompien rinnalla vielä pojan natiainen. Kosmokselta sujui kuitenkin hyvin sopeutuminen uuteen käänteeseen elämässään. Leikkiminen ja touhuilu muitten kanssa täyttää pojan päivät. Kosmoksen sisaruksia ovat Kaino, Kiara, Kaapo ja Kaisla.

Viipurin Koirien ensimmäisen kummipentueen elämää on seurattu kesästä lähtien tarhalla. Viisi pelokasta ja nälkäistä pentua saapui pahvilaatikossa Olgan tarhalle elokuussa. Pentujen emon omistaja oli hylännyt jo aiemmin talvella kotitaloaan kohdanneen tulipalon yhteydessä. Muuttokuormaan ei enää mahtunutkaan koira ja joitakin kuukausia myöhemmin tämä viisikko syntyi palaneen talon pihapiiriin. Nyt emosta pitää huolen entinen naapuri, joka on myöskin luvannut toimittaa emon steriloitavaksi eläinlääkärille.

Reipas Kosmos tulee tarvitsemaan ohjeusta kotikoiran taitojen opetteluun, sillä sellaiset eivät tarhaoloissa tule tutuiksi. Sisäsiisteys, hihnassa käveleminen ja muut tavanomaiset taidot ovat Kosmokselle toistaiseksi tuntemattomia, kuten muillekin saman ikäisille tarhalla kasvaneille pennulle. Johdonmukaisesti ja positiivisella tavalla opastettuna Kosmos tulee varmasti kaikki nämä asiat vielä hyvin oppimaan. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.