Tahvo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (n. 65 cm)
Syntymäaika: 2013

28.2.2019
Upea Tahvo sai kodin Jyväskylän seudulta.

7.1.2019
Tahvo osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Tahvolle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

Viipurin koirat - Tahvo 23.2.2019

28.10.2018
Tahvo pääsi hihnalenkille ja se kulkikin varsin kauniisti hihnassa. 

Viipurin koirat - Tahvo 13.10.2018

10.9.2018
Tiikeripoika Tahvo on aikamoinen komistus. Tälle ihmisrakkaalle pojalle meinasi käydä talvella köpelösti, mutta onneksi se pääsi turvaan Irinan tarhalle.

Tahvo saapui tarhalle alkuvuodesta yhdessä toisen uroksen, Elviksen kanssa. Mökkialueella asuneet pojat meinasivat päästä hengestään, kun niistä yritettiin hankkiutua eroon ampumalla. Tavalla tai toisella Tahvo ja Elvis kuitenkin välttyivät ikävältä kohtalolta, ja toivon mukaan molempia poikia odottaa nyt onnellisempi tulevaisuus.

Kumea haukku kuuluu aidan takana, kun Tahvo odottaa jo innoissaan milloin tarhavieraat astuvat sen aitaukseen. Iso poika porhaltaa muitta mutkitta luokse tervehtimään ja nousee takajaloilleen jakelemaan suukkoja. Kuukausien saatossa alkuun varautuneesta Tahvosta on kuoriutunut iloinen pusumaakari, joka mieluusti tulisi vaikka ihan syliin asti piehtaroimaan ja jakamaan hellyyttä. Eräällä tarhareissulla Tahvo ja sen aitauskaverit yllätettiin leluilla ja voi sitä riemua, kun Tahvo sai suuhunsa narulelun! Poika kirmasi lelu suussa häntä villisti heiluen niin onnellisen näköisenä, että piti ihan silmiä hieraista.

Tahvo jakaa saman aitauksen usean muun koiran kanssa. Joukkoon kuuluu muutama uros ja narttu sekä tietysti kohtalotoveri Elvis. Muiden koirien kanssa Tahvo on tullut hyvin toimeen eikä vaikuta miltään riidanhaastajalta. Toisaalta Tahvolla on käynyt hyvä tuuri, sillä se on saanut mukavat ja sopuisat aitauskaverit.

Toisinaan Tahvo on hieman varovainen ja esimerkiksi järjestelmäkameran laukaisunapin ääni on säikäyttänyt pojan useamman kerran koppiin piiloon. Säikähdyksen jälkeen Tahvo-rassu ei ole enää uskaltanut tulla ihmisten ilmoille vaan katsellut huolestunut ilme kasvoillaan kopin suulta. 

Mikään ihan nuorikko Tahvo ei enää ole, mutta ei mikään ikäloppukaan. Tahvo onkin arvioitu noin 4-6-vuotiaaksi, mutta tarkkaa ikää ei tiedä kukaan. Pojan menneisyys on suurelta osin tuntematon emmekä tiedä millaisissa oloissa Tahvo on elämänsä elänyt. Kaikesta huolimatta Tahvo on kuitenkin ihmisrakas poika, joka ei säiky miespuolistakaan tarhavierasta vaan heittäytyy suurella innolla myös tämän hellittäväksi.

Tahvo on massavahko ja voimakas koira, jota ei pieni tuulenhenkäys kaada nurin. Sille etsitäänkin kotia, jossa olisi jo ennestään koirakokemusta ja taitoa pärjätä ison koiran kanssa. Oma piha voisi olla Tahvosta kiva juttu, sillä poika tykkää ilmoitella välillä kuuluvallakin äänellä kutsumattomista vieraista. Kerrostalokoiraksi ei Tahvosta taida olla. Tahvon tulevan kodin on syytä varautua myös siihen, ettei poika ymmärrä alkuun kotikoiran tavoista ja taidoista paljoakaan. Harjoitusta voi vaatia niin sisäsiisteyden, yksin jäämisen kuin hihnakävelynkin opettelu.

Tahvon vasen silmä saattaa olla kokonaan tai osittain sokeutunut, joten oman kodin löydyttyä ja Suomeen matkustettuaan pojan olisi hyvä päästä silmälääkärin tutkimuksiin.

Viipurin koirat - Tahvo 30.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.