Sonata

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2014

12.2.2018
Sonataa potkaisi onni ja se pääsi kotihoitoon pääkaupunkiseudulle.

28.1.2018
Niin kovin ystävällinen, rauhallinen ja ihmisrakas Sonata odottaa yhä uutta kotia. Kunpa joku huomaisi Sonatan kultaisen luonteen.

Sonata on nyt noin neljävuotias tyttö, joka on lähes puolet elämästään asunut Irinan tarhalla. Sonata on sopeutunut tarhaelämään kohtuullisen hyvin, mikä kertonee sen mutkattomasta ja sopeutuvaisesta luonteesta. Sonata ilahtuu aina yhtä kovasti ihmisvieraista, ja se tulee hienosti toimeen myös kaikkien aitauksessa asuvien muiden koirien kanssa.

Sonata etsii ihan tavallista kotia - sellaista, missä koiralle luvataan tarjota liikuntaa ja lellittelyjä, sohvalla loikoilua ja metsässä samoilua. Voisimme kuvitella, että Sonata sopeutuu mainiosti myös ainoaksi koiraksi, vaikka ei se varmasti pahakseen pistä mukavaa koirakaveriakaan. Tarhaoloissa Sonata ei juurikaan hauku, joten mahdollisesti Sonata sopinee myös kerros- tai rivitaloon asumaan - kunhan uusi omistaja jaksaa totuttaa Sonatan naapurustosta kuuluviin ääniin ja kaikkeen muuhun kaupunkimaiseen elämään kuuluvaan asiaan.

20.2.2017
Sonata on hyvin kiltti, ihmisrakas ja sympaattinen tyttö. Yhdeksän kuukautta se on odottanut josko joku siitä kiinnostuisi, mutta yhtäkään hakemusta ei ole tullut.

Tarhan perällä vietettyjen kuukausien saatossa Sonatasta on tullut hieman varovaisempi tyttö, mutta helmikuisella tarhavisiitillä neiti ei meinannut karvoissaan pysyä saadessaan huomiota ja seuraa. Muiden koirien kanssa Sonata on tullut hyvin toimeen ja on pikemminkin tapahtumia taustalta tiirailevaa sorttia eikä osallistu nahisteluihin.

Sonata olisi ikionnellinen saadessaan oman kodin. Iso tarha ei ole sitä varten ja tytön katseessa on nykyään paljon huolta. Kuka ihana ihminen palauttaisi taas ilon Sonatan silmiin?

21.6.2016
Sonata riemuitsee uusista ihmisystävistä niin kovin, ettei meinaa nahoissaan pysyä!

Iloinen Sonata on asunut ensimmäiset vuotensa kadulla, mutta se haluaisi kovasti oman kodin ja omistajan.

Sonata tuotiin Irinan tarhalle yhdessä Saimin ja Sepen kanssa. Kolmikko oli otettu talteen läheisestä kylästä, jossa ne olivat asuneet parisen vuotta. Kyläläiset olivat aluksi ruokkineet koiria, mutta tänä keväänä niihin oli kyllästytty ja ne haluttiin siirtää tarhalle. Kyläläisten mukaan kolmikko olisi sisaruksia, mutta täyttä varmuutta tästä ei ole. 

Sonata on ystävällinen ja reipas tyttö. Kovin rauhalliseksi sitä ei voi sanoa, mutta sitäkin sydämellisemmäksi voi! Koko syli on äkkiä täynnä kauniin harmaata tyttöä, kun tarhan terassin reunalle istahtaa. Ja siinä vauhdissa ehtii saada myös aika monta nuolaisua ja hännän heilutusta, kun Sonata riemuitsee uusista ihmisystävistään.

Koska Sonata ei todennäköisesti koskaan ole asunut sisätiloissa, saati harjoitellut hihnassa kävelemistä tai autossa matkustamista, eikä sillä ole aavistustakaan, miltä tuntuu jäädä yksin kotiin, tarvitaan sen uudelta omistajalta intoa ja pitkää pinnaan näiden asioiden opettamiseen pojalle. Emme epäile, etteikö Sonata niitä oppisi, mutta kukaan ei osaa sanoa, vaatiiko se aikaa enemmän vai vähemmän.

Aktiivisena tyttönä Sonata tulee tarvitsemaan runsaasti liikuntaa ja muuta mielekästä puuhaamista omistajansa kanssa. Sonata haaveilee kodista, jossa lähiympäristön kaikki polut tulevat tutuiksi, jossa Sonataa viedään seikkailuille myös kotikulmia kauemmas, ja jossa ennen kaikkea sitoudutaan tyttöön niin, ettei vastoinkäymisten edessä anneta periksi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.