Elmo

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: suuri (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2008

11.6.2017
Elmo odottaa sopivaa kotia hoitopaikassaan Salossa.

Elmon yhteyshenkilönä toimii Mona.

27.2.2017
Ystävällinen Elmo on vanhempi herrasmies, jolta löytyy kuitenkin vielä iloista energiaa. Elmo vaikuttaa hyväkuntoiselta pojalta, vaikka sen menneisyys on varsin karu.

Elmo on pelastettu Viipurin lähistöltä pienestä kylästä, jossa paikallinen vanha nainen keräsi koiria pienen hökkelinsä pihalle ja sisätiloihin. Koska naisella ei ollut varaa hoitaa saati steriloida koiriaan, lisääntyivät ne siellä miten sattuu. Jo aiemmin naisen luota huostaanotettiin lauma koiria, ja siihen laumaan kuului sympaattinen Elma-tyttö. Ja vuoden 2016 lopussa huostaanotettu Elmo näyttää ilmiselvältä Elman sukulaiselta - onko se sitten veli, poika vai isä, sitä voimme vain arvailla.

Elmo suhtautuu uusiin tuttavuuksiin hyvin ystävällisesti. Se on kovin riemuissaan ja jopa höseltää hetken ympäriinsä, kun aitaukseen menee. Innostus näkyy hyörimisenä ja pienenä käsien nävertämisenä, mikä kuitenkin on innostunutta ja ystävällistä käytöstä. Elmo ei vain oikein taida tietää, miten ihmiset yleensä toivovat sen käyttäytyvän.

Elmo antaa nätisti silitellä ja rapsutella mistä tahansa. Hampaiden katsominen ei ole sen lempijuttu, mutta silloinkin se vain pyrkii vetämään päänsä pois eikä hermostu asiasta. Elmoa ei varmasti kukaan ole koskaan sen enempää totuttanut mihinkään käsittelyyn, joten ihmekös tuo, että sellainen saa pojan ihmettelemään.

Elmo kommentoi ainakin tällä hetkellä hyvin mielellään ympärillä tapahtuvia asioita. Sen haukku on komea ja kumea, joten kerrostalo ei liene paras vaihtoehto Elmolle. Tyttökoirien kanssa Elmo tulee nätisti juttuun, ja asuu se sopuisasti myös nuoremman uroksen kanssa. Varmuuden vuoksi emme kuitenkaan suosittele sitä toisen uroksen kaveriksi, sillä häkin verkon läpi se harrastaa mielellään toisten urosten kanssa erinäisiä neuvotteluja.

Elmon ikäarvio on jotain 8-10 vuoden tienoilla. Se ei missään nimessä ole mikään ikäloppu, vaan virkeä seniori, jolla on toivottavasti vielä useita vuosia aikaa jäljellä. Meillä ei ole tietoa siitä, onko Elmo asunut koskaan sisätiloissa tai onko se ollut koskaan hihnassa. Uskomme kuitenkin, että Elmo tulee nauttimaan kotikoirana elämisestä täysin rinnoin, kunhan se saa siihen mahdollisuuden ja löytää omistajan, joka jaksaa totuttaa sitä uusiin asioihin. Elmo vaikuttaa luottavaiselta pojalta, joka vain odottaa, että joku huomaisi sen hillityn (ja välillä myös vähän vauhdikkaamman) charmin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.