Mai

SUOMESSA
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 32 kg)
Syntymäaika: 2/2017

26.4.2018
Mai muutti hoitopaikkaan Suomeen. Muutoksesta järkyttynyt Mai saa vähän aikaa kotiutua ennen kuin siitä otetaan kyselyitä vastaan.

4.4.2018
Kaunis Mai-raukka jäi pentuna ilman kotia eikä ison tytön kodinsaantimahdollisuuksilla ole paljon hurraamista.

Mai on elänyt jo kuukausia samassa aitauksessa isossa ja riehakkaassa koiralaumassa. Sekalaiseen joukkoon kuuluu pääsääntöisesti nuoria uroksia ja narttuja, mutta mahtuupa joukkoon muutama vähän vanhempikin koira. Mai on vetäytynyt kuoreensa eikä tyttö suinkaan aina näyttäydy vieraille. Voi olla, että suureen joukkoon mahtuu myös kiusaajia, joiden vuoksi Mai katsoo parhaaksi pysytellä piilossa. Main turvapaikka sijaitsee lattialautojen alla, jossa surullisen silmäparin voi usein nähdä murheellisesti katselemassa ohi kulkevia ihmisiä. Mai vaikuttaa hyvin lempeältä ja kiltiltä tytöltä, joten kunpa joku ihana ihminen soisi sille mahdollisuuden onnelliseen elämään.

Viipurin koirat - Mai 2.4.2018

15.8.2017
Kaunis mustanaamio pörheillä jättiluppakorvilla varustettuna on aivan liian ihana näky. Kultainen Mai on luonteeltaan ihmisrakas ja iloinen pentu.

Mai päätyi Irinan tarhalle loppukeväällä sisarustensa kanssa. Se oli tullessaan heikossa kunnossa ja pääsi tarhalla olleiden yhdistysaktiivien kyydillä lääkäriin. Hoidot auttoivat ja Main onneksi se toipui entiselleen. Main sisaruksista tarhalla on enää jäljellä Masha ja Mahti. Mai ja sen sisarukset varhaissteriloitiin ennen tarhalle saapumista.

Tätä nykyä Mai on iloinen ja utelias pentu, joka ilahtuu suunnattomasti päästessään ihmisvieraiden huomion keskipisteeksi rapsuteltavaksi ja hellittäväksi. Mai on päässyt kokeilemaan hihnassa kulkemista kerran tarhan edustalla, ja voi vitsit miten jännää ja hauskaa se oli samaan aikaan! Ympärillä parveilevat ihmiset, autot ja jopa traktori eivät Maita kummastuttaneet vaan suurimpana ihmetyksen aiheena oli panta ja hihna. Sylissä Mai tuntuu viihtyvän eikä sillä ole kiire minnekään kun kerran rapsuteltavaksi sinne asti on päässyt. Tytöllä alkaa tosin jo olemaan sen verran painoa, että kovin pitkiä aikoja sitä ei jaksa enää kannatella.

Mailla on melko muhkeat tassut, joten miksikään ihan rimpulaksi se ei ole jäämässä. Maista kasvaakin aikuisena takuulla näyttävä kaunotar.

Kotikoiran elämästä Mai ei tiedä mitään. Uuden omistajan on varauduttava siihen, että kaikkia asioita täytyy lähteä harjoittelemaan alusta alkaen. Uudessa ympäristössä vaanii alkuun paljon pelottavia asioita, kuten polkupyöräilijöitä, lenkkeilijöitä ja muita koiranulkoiluttajia. Rauhallisella totuttamisella, kärsivällisyydellä ja aidolla halulla auttaa Mai uuden elämän alkuun päästään jo pitkälle. Mai lupaa olla uskollinen ystäväsi elämänsä loppuun saakka - voithan sinäkin luvata saman Maille?

Viipurin koirat - Mai 9.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.