Dodo

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2018

13.9.2018
Dodon tautitestit valmistuivat: sydänmato-, borrelia-, babesia-, anaplasma-, erlichia- ja leishmaniatestit olivat negatiivisia, eikä verinäytteestä löytynyt mikrofilarioita.

Viipurin koirat - Dodo 25.8.2018

Viipurin koirat - Dodo 11.8.2018

9.7.2018
Dodo katselee tulijoita tarkasti - onko teistä kavereiksi? Dodo on vähän ujo tyttö, mutta herkkujen voimalla se tulee varovasti tutustumaan.

Dodo ja sen siskot Dori, Daina ja Danja kulkeutuivat Olgan tarhalle läheisestä pikkukylästä. Siellä asui navetassa synnyttänyt tyttökoira, joka sai peräti 9 pentua. Paikalliset onnistuivat löytämään niistä viidelle kodit ja neljälle jäljelle jääneelle Olga lupasi tarjota turvapaikan. Nyt siskokset ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat pian valmiita uusiin seikkailuihin Suomessa.

Dodo ujostelee uusia ihmisiä aluksi aika paljon. Aidan verkon takaa se tulee kyllä iloisesti tervehtimään, mutta kun aitaukseen astuu sisälle, iskee ujous päälle ja Dodo livahtaa kauemmas. Aitauksessa istuskelu ja herkkujen tarjoaminen kuitenkin auttavat ja Dodo tulee pyörimään lähelle. Rapsutettavaksi se ei kuitenkaan tohdi oikein jäädä.

Syliin ottaminen oli Dodosta jännittävää, mutta kiltisti se silti kohtaloonsa tyytyi. Dodo-rukka ei tähän astisessa elämässään ole varmasti montaa kertaa syliin päässyt, joten ihmekös tuo, että se on outoa ja jännittävää. Rauhallinen jutteleminen ja silittely saivat Dodon kuitenkin toteamaan, että tämähän onkin ihan ok juttu.

Dodosta kasvaa aikuisena ainakin keskikokoinen tyttö. Koska se on vähän ujo pentu, haluaisi se jo pian omaan kotiin. Dodo haaveilee sellaisesta omistajasta, joka ymmärtää, että monet asiat ovat sille vielä ihmeellisiä ja se tarvitsee oman aikansa niiden ihmettelyyn. Kuitenkin ajan kanssa ja koiran tahdissa edeten Dodo reipastuu varmasti paljon ja jonain päivänä niitä ihmeteltäviä asioita ei toivottavasti enää paljonkaan ole. Siihen uudessa kodissa tulee kuitenkin varautua, että aikaa siihen tulee menemään ja mahdollista on, että Dodon elämään jää aina asioita, jotka sitä vähän ujostuttavat.

Koirakaveri uudessa kodissa odottamassa olisi Dodosta aivan huippujuttu. Sen tassunjäljissä olisi turvallista katsastella maailmaa. Kovin vilkkaan kaupungin keskustaan Dodo ei myöskään halua muuttaa, sillä se voi tässä vaiheessa olla ujolle pennulle vielä liian jännittävä asuinympäristö.

Viipurin koirat - Dodo 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.