Helmut

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: matala
Syntymäaika: 11/2017

9.8.2018
Helmut löysi kodin Lempäälästä.

4.7.2018
Helmutille tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

15.3.2018
Helmut on iloinen veikkonen, joka tulee häntä huiskien tervehtimään. Aavistuksen silitykset sitä jännittävät, mutta eiköhän jännitys karise tassuista, kun poika pääsee omaan kotiin!

Helmut ja sen sisarukset Hemmo, Hera ja Hele syntyivät tarhan läheiseen kylään ei-toivottuina pentuina. Koska emokoiran omistajaa ei kiinnostanut etsiä pennuille koteja, haki Irina ne tarhalleen. Samalla pentujen emo sekä isä leikattiin, ettei pentuja enää pääsisi syntymään.

Helmut on sisarusparven reippain. Se pyörii koko ajan jaloissa ja on kovin kiinnostunut uusista tuttavuuksista. Sen verran sitä kuitenkin ihmetyttää tilanne, että aivan rapsutettavaksi se ei tohdi jäädä. Syliin se antaa kuitenkin kiltisti ottaa ja napottaa siinä kuvattana rauhallisesti.

On silkkaa arvailua sanoa näidenkään pentujen rotuperimästä yhtään mitään, mutta mieleen ei voi estää nousemasta ajatusta siitä, että sisarusten takaa löytyisi hitunen welsh corgia. Ruumiinrakenne ja pentujen muukin olemus tuo kovasti corgin pennut mieleen. Arvaus saattaa mennä totaalisen pieleen, joten liikaa siihen ei kannata juurtua. Joka tapauksessa hauskannäköisiä koiria näistä jokaisesta on kasvamassa!

Helmut ei aikuisena kasva korkeaksi, sillä sen jalat ovat varsin matalaa mallia. Tällaisen ruumiinrakenteen omaavan koiran kanssa on tärkeää muistaa, että lihavuus on hyvin ei-toivottua ja lihaskunnosta täytyy pitää hyvä huoli, jotta selkä pysyisi vetreänä eikä rasittuisi. Agilitykoiraksi ei näistä sisaruksista ole, mutta muutoin kaikenlainen harrastelu voisi kyllä olla Helmutin mieleen.

Helmut antaa vaikutelman iloisesta nuoresta pojasta, joka tarvitsee vain hitusen lisää rohkeutta, ja sitten ovet ovat avoinna koko maailmaan tutustumiseen. Vielä se on kohtuullisen rauhallinen poika, mutta kotiutumisen myötä saattaa aivan uusia energiatasojakin löytyä. Sohvankoristeeksi ei Helmut siis halua muuttaa, vaan aktiiviseksi koiraystäväksi!

Aluksi uuden omistajan tulee ymmärtää, että Helmut voi tarvita hieman aikaa tutustumiseen ja sopeutumiseen. Reipas koirakaveri olisi tässä varmasti avuksi, mutta ihan välttämättömäksi emme sitä katso. Pääasia, että löytyy sellainen omistaja, joka on varma siitä, että pystyy sitoutumaan Helmutin kanssa elämiseen koko sen loppuelämän ajaksi. 

Viipurin koirat - Helmut 13.4.2018

Viipurin koirat - Helmut 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.