Telma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 45 cm, 10 kg)
Syntymäaika: 12/2017

1.11.2018
Telma sai kodin Haarajoelta.

26.10.2018
Telma osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

18.10.2018
Telmalle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

4.9.2018
Telma on eloisa tyttö, joka rakastaa ihmistä täydestä sydämestään. Telma on reipastunut viime kuukausina ja muutto pikkukoirien aitaukseen on tehnyt sille hyvää.

Telman mielestä massurapsutukset ovat parasta maailmassa ja niistä saakin kiitokseksi runsaasti pusuja. Telma vaikuttaa pehmeäluoneiselta koiralta, joka kaipaisi kovasti omaa ihmistä turvaksi ja kaveriksi.

Jokin aika sitten Telma pääsi livahtamaan aitauksesta ulos ja juoksenteli hetken ympäriinsä. Se vaikutti itsekin kovin hämmentyneeltä karkaamisestaan, ja bongattuaan yhden suomalaisista tarhavieraista, se juoksi suoraan luokse ja lakosi tämän jalkojen juureen kyljelleen. Karkureissu päättyi siis melkein ennen kuin oli alkanutkaan ja tyttö palautettiin tuttuun aitaukseensa.

16.3.2018
Ystävällinen ja kaino katse pentuaitauksen perällä kuuluu ihanalle Telmalle. Telma rakastaa ihan hirveästi ihmisiä, kunhan vain uskaltaa tulla tutustumaan!

Irinan tarhalla elää kymmeniä pentuja, toinen toistaan ihanampia ja erottuvampia. Isosta laumasta aina jotkut jäävät vähän huomaamattomiksi, ja Telma on juuri tällainen pentu. Väriltään harmaanruskea, luonteeltaan vähän kaino, kooltaan keskikastia. Jollei ihmeellistä tuuria käy, on Telma juuri sellainen potentiaalinen pentu, joka elää koko ajan vähän muiden taustalla ja jää tarhalle kasvamaan aikuiseksi, kun ei kukaan koiraa etsivä oikein tule kiinnittäneeksi siihen huomiota.

Kun Telman kanssa tekee tuttavuutta, ujostuttaa sitä ensin kovasti. Sen tekee kuitenkin selvästi ihan hirmuisesti mieli tehdä tuttavuutta, ja niinpä se heittäytyykin selälleen ja häntä vipattaa hurjaa vauhtia. Siinä se hetken makoilee ja kiehnää, sitten pomppaa ylös ja kipittää vähän matkan päähän keräämään taas rohkeutta. Ja sitten taas tullaan häntä vipattaen ja koko takapuoli vähän tutustumaan.

Telma on vähän ujo tyttö, joten se etsii ymmärtäväistä omistajaa, joka osaa ja haluaa antaa sille aikaa sopeutumiselle. Telma on perusluonteeltaan selvästi hyvin utelias ja ihmisrakas, joten uskomme vahvasti, että sen koko luonne pääsee puhkeamaan kukkaan, kunhan se pääsisi tarhalta kotioloihin reipastumaan. Kiva koirakaveri auttaisi ja nopeuttaisi varmasti sopeutumista.

Telmasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Se on sen verran siro pentu, että se voi jäädä myös pienehköksi. Joka tapauksessa se tulee tarvitsemaan samaa mitä kaikki muutkin pennut - arkielämään totuttamista, käytöstapojen opiskelua, ulkoilua ja seuranpitoa. Telman unelmakodissa sitä odottaa pitkäjänteinen omistaja, aikuinen koirakaveri, oma pehmeä peti ja paljon leluja - löytyisikö ne teiltä?

Viipurin koirat - Telma 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.