Mikko

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2008

23.2.2017
Mikko on reipastunut aivan valtavasti, ja on nykyään jo melkoinen kainaloinen. Vuosien tarhaelämän jälkeen Mikko on enemmän kuin valmis muuttamaan omaan kotiin.

Mikossa on tapahtunut suuri muutos positiiviseen suuntaan. Pojasta on tullut lyhyessä ajassa todella reipas ja ihmisrakas koira, joka ei millään tunnu saavan tarpeekseen rapsutuksista. Vaikka Mikko on edelleen hyvin lempeä kaveri, siinä on nykyään sellaista iloisuutta ja seurankipeyttä josta on aikaisemmin näkynyt vain häivähdyksiä. Mikko asuu tarhalla aitauksessa, jonka läpi kuljetaan moneen muuhun häkkiin, ja jonka ovea pidetään välillä auki. Poika pysyy kiltisti omassa aitauksessaan ja antaa kaikkien kulkijoiden kulkea ohi, mitä nyt perii tietullina muutamat halit ja rapsutukset. Mikään häseltäjä tai hyppijä Mikko ei ole, se osaa lähestyä ihmisvieraita rauhallisesti ja ystävällisesti.

Koska Mikko on asunut tarhalla vuosikausia, sillä on varmasti jo ikää. Päällepäin poika vaikuttaa silti hyväkuntoiselta. Mikko syö hyvin eikä ole erityisen laiha, mutta ei myöskään kelpuuta ihan mitä tahansa tarjottua ruokaa, vaan tarkastaa herkkupalan rauhassa ennenkuin poimii sen syötäväksi. Kaikella tapaa tuntuu siltä, että Mikko sopisi todella hyvin kotikoiraksi. Vaikka kotielämässä olisi tarhavuosien jälkeen varmasti opeteltavaa, Mikko jos kuka ottaisi varmasti ne opit haltuun jos vain saisi siihen mahdollisuuden.

2.3.2015
Rohkaistunut Mikkokin uskaltaa jo unelmoida omasta kodista.

Punaturkkinen, hoikka Mikko on lainannut nimensä tarujen Mikko Repolaiselta. Se on ollut Irinan tarhalla jo vuosia - ainakin vuodesta 2010 saakka, mutta nyt sen aiempi arkuus on karissut, ja se liikkuu tarhan keskiaitauksessa levollisesti, tarhalla kävijöiden toimia kiinnostuneesti seuraten. Mikko tulee mielellään tutkimaan, mitä herkkuja on tarjolla, ja muuten vain rapsutettavaksi. Se näyttää tulevan hyvin toimeen muiden koirien kanssa, ei haasta niitä eikä esitä uhkaavia eleitä. Mikko on keskikokoinen, noin 55 cm ja 25 kg.

Koska Mikko on asunut pitkään tarhalla, tulee sen sopeutuminen kotioloihin vaatimaan todennäköisesti paljon töitä ja pitkäjänteistä asennetta. Mikko ei ole koskaan ollut hihnassa eikä todennäköisesti asunut myöskään sisätiloissa, joten molemmat asiat voivat olla melkoinen ihmetyksen aihe Mikolle. Pitkäänkin tarhalla asuneesta koirasta saa kuitenkin vielä hienon koiraystävän - oman kodin ja omistajan arvostus nousee uudelle tasolle, kun sellaisia ei koskaan aiemmin ole omistanut.

Mikko etsii kotia rauhalliselta alueelta, mieluiten omalla pihalla varustetusta ja hyvin aidatusta omakotitalosta. Rauhallinen narttukoira sopisi hyvin Mikon kaveriksi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.