Eleanor

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 50 cm, 17kg)
Syntymäaika: 8/2016

19.10.2018
Ihana Eleanor löysi oman kodin Vantaalta. Onnea Eleanorille uuteen elämään!

12.10.2018
Terveisiä reippaalta Eleanorilta kotihoitopaikasta! 

"Eleanor on reipas ja utelias pieni koiratyttö, joka kipittää kovaa vauhtia nuuskimassa kaikki paikat. Se on myös näppärän kokoinen ja hyvin kaunis tyttö, joka on jo kerännyt ihailevia katseita ja kehuja ohikulkijoilta.

Eleanorilla on hoitopaikassa seuranaan kaksi vanhempaa urosta, joista etenkin nuoremman kanssa se innostuu nykyään jo leikkimään. Leikit näkyvät käyvän hyvin yksiin vaikka toinen on n. 15 cm korkeampi, mutta Eleanor luultavasti arvostaisi hiukan tasaveroisempaa kaveria kotonaan. Reippaana tyttönä se pärjäisi luultavasti myös ainoana koirana. Kissojen kanssa ei myöskään ole ollut ongelmia.

Eleanor ei pahemmin vaikuta pelkäävän mitään, mutta se saattaa välillä säpsähtää äkillisiä ääniä ja liikkeitä, ja sitä kohti kulkeminen tai kumartuminen voi olla aika pelottavaa. Haukkuvat koirat on Eleanorin mielestä paras kiertää mahdollisimman kaukaa, kun taas rauhallisia, ystävällisen oloisia koiria melkein uskaltaisi moikatakin. Hihnassa kävely alkaa jo sujua hyvin, vaikka välillä Eleanor vielä tuppaa poukkoilemaan puolelta toiselle kun pitäisi keretä käydä nuuskimassa kaikki kiinnostavat hajut.

Eleanor on ollut aika hiljainen, mutta saattaa haukahtaa pari kertaa, kun oven takaa kuuluu melua. Eleanor on ollut myös sisäsiisti. Kaiken kaikkiaan oikein hieno koira, joka tykkää kovasti silityksistä ja rapsutuksista ja pitkistä lenkeistä."

28.9.2018
Ihana Eleanor pääsi pois tarhalta ja odottaa hakemuksia sijaiskodissa Vantaalla.

2.9.2018
Eleanor osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainekartoitukseen ja sen vasta-ainetaso ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Eleanorille tehtiin 20.8. pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

25.5.2018
Ystävällinen Eleanor täyttää tänä kesänä jo kaksi vuotta. Toivoa omasta kodista ei ole menetetty.

Eleanor on siirretty vilkkaasta nuorisoaitauksesta pentuaitaukseen. Tytön korvan ja kaulan alueen tunnustelu paljastaakin, että osumaa on otettu. Eleanor on muutenkin onnellisemman oloinen pienessä ja rauhallisemmassa aitauksessa, ja tulee iloisen rauhallisesti hakemaan huomiota ja rapsutuksia vierailta. Kunpa kivaa Eleanoria onnistaisi - tämä tyttö niin toivoisi pääsevänsä vielä jonain päivänä ihan ikioman ihmisen luokse.

Viipurin koirat - Eleanor 21.5.2018

28.1.2018
Kaunis Eleanor jäi kooltaan pienikokoisemmaksi kuin pentuna oletettiin. Se on ystävällinen tyttö, joka ei aina jaksa aitaustovereidensa intoilua, vaan vetäytyy taustalle.

Eleanor saattaa välillä antaa itsestään hieman varovaisen kuvan, koska se ei halua tunkea mukaan siihen vauhdikkaaseen ja poukkoilevaan porukkaan, joka on ihmisiä ensimmäiseksi vastassa, kun nuorisoaitaukseen astuu. Kun tilanne rauhoittuu, saa Eleanoriinkin paremmin kontaktia ja se selvästi nauttii huomiosta ja silityksistä. Eleanor tuskin kaipaa uuteen kotiinsa säheltävän innokasta koiraseuraa, mutta sellaisen rauhallisemman koiran kaveriksi se mielellään ryhtyisi.

En myöskään usko, että Eleanorista tulee sellainen innokkaasti kaikkien uusien ihmisten luokse sinkoileva koira, sillä se tuntuu välillä ihmistenkin kanssa miettivän ja katselevan ensin, ja vasta sitten se tulee siliteltäväksi. Se ei kuitenkaan arastele ihmisiä, vaan on ehkä enemmän sellainen tyyppi, joka ensin miettii onko tuokin ihminen tutustumisen arvoinen vai ei.

Kaiken kaikkiaan Eleanor on oikein valloittava koiraneito. Se on kaunis, näppärän kokoinen ja rauhallisen reipas. Oikein täydellinen ystävä sellaiselle, jonka mielestä koirassa pitää olla ripaus itsenäistä omanarvontuntoa. Pienenä pentuna se on rekkojen levähdyspaikalla nähnyt vähän maailmaa, joten ihan kaikki ei ole sille ihmeellistä ja outoa. Kotikoiran taidoissa sen sijaan riittää opeteltavaa, mutta Eleanorin uteliaan reippaalla asenteella niistäkin taatusti selvitään!

Viipurin koirat - Eleanor 27.1.2018

7.2.2017
Eleanor näyttää vähän totiselta, mutta sen ei kannata antaa hämätä - Eleanor on elämäniloinen kaunokainen!

Eleanor syntyi koiralaumaan Viipurin laitamille syksyllä. Lauma majaili rekkojen levähdyspaikalla ja ne saivat ohimennen osansa rekkamiesten ylijäämäruuista. Irina kuuli paikalla asustelevista kolmesta narttukoirasta ja muutamasta niiden pennusta. Koska tietenkään koiralauman ei haluttu kasvavan, käytiin nartut steriloimassa ja pennut noudettiin tarhalle etsimään omia koteja. Eleanorin lisäksi EvertEevi ja Emmy kuuluivat samaan porukkaan.

Eleanor on reipas tyttö: enää se ei tuumailee yhtään tutustumisen kanssa, sillä alkupäivien ujostelut ovat unohtuneet jo ihan kokonaan. Eleanor on elämäniloinen tyttö, joka riemukkaalla olemuksellaan ja iloisella vastaanotolla hurmaa äkkiä uudet tuttavuudet.

Eleanor on vankahko tyttö, joten aikuisenakaan se ei liene olevan ihan kukkakeppi. Välttämättä siitä ei kasva kovin korkeaa, vaan ennemmin jämäkkä nuori tyttö. Eleanor ei takuulla väsähdä ennen omistajaansa, joten sen haaveissa olisi pitkät lenkit ja hauska muu puuhailu omistajansa kanssa. Arkisten käytöstapojen koulutusta ei sovi unohtaa, mutta Eleanor ei varmasti laittaisi pahakseen aktiivisempaakin harrastelua!

Koska Eleanor on kasvanut elämänsä ensimmäiset kuukaudet kadulla, on siltä jäänyt tottumatta moniin sellaisiin asioihin, joihin koiranpennut saavat yleensä tottua. Se ei tiedä mitä on sisällä asuminen, eikä sillä ole aavistustakaan, miltä se tuntuu, kun joutuu jäämään yksin kotiin. Eleanor tulee myös ihmettelemään ja aluksi varmaankin myös ujostelemaan vieraita ihmisiä, kenties myös ohitse suhahtavia pyöräilijöitä, juoksevia lapsia, yllättäviä ääniä ja muita sille uusia ja outoja asioita. Sisimmältään Eleanor on kuitenkin ystävällinen ja ihmisrakas tyttö, joten oikealla, rauhallisella opastamisella ja totuttamisella se tulee kyllä oppimaan, ettei arkisia asioita tarvitse pelätä.

Viipurin koirat - Eleanor 26.10.2017

Viipurin koirat - Eleanor 25.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.