Bertha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2015

3.2.2018
Mikä katse, mikä olemus. Kiltti Bertha ilmestyi alkuvuodesta tarhalle. Bertha on hyvin hellyydenkipeä ja ihmisrakas tyttö, jonka sydän huutaa omaa ihmistä ja kotia.

Bertha löytyi kadulta, mutta mikään katujen kasvatti se ei selvästikään ole. Berthalla on varmasti ollut joskus oma ihminen, sillä niin kovasti se kaipaa ihmisten läheisyyttä ja seuraa. Tyttö on vähän ihmeissään eikä ihme, sillä se on juuri joutunut tarhalle. Kovassa metelissä satojen koirien keskellä on rivi pieniä yksiöitä, missä Bertha asuu. Se katselee tulijoita varovaisesti kulmiensa alta antaen ihmisille tilaa astua sen pieneen aitaukseen. Bertha ei heti tohdi lähestyä vieraita, mutta kun sille juttelee ystävällisesti, kävelee tyttö viereen ja istahtaa alas sen näköisenä, ettei haluaisi enää milloinkaan poistua paikalta. Sydäntäsärkevä katse ei jätä hetkeksikään rauhaan vaan pyytää jäämään luokseen. Bertha nauttii hiljaisena rapsuttelusta käännellen autuaasti päätään aina välillä silmänsä sulkien. Mikä ihana ja kultainen tyttö. Surullisin mielin Bertha on kuitenkin jätettävä lumisateeseen pieneen yksiöönsä odottamaan, että jonain päivänä kaikki muuttuu.

Hampaista päätellen Bertha on vielä suht nuori koira, ehkäpä jotain 2-4 vuoden väliltä. Nälkää tyttö ei ole nähnyt ainakaan viimeaikoina, päinvastoin. Bertha on nyt turhankin tuhdissa kunnossa, mutta liikunnan ja oikean ruokavalion avulla vyötärö varmasti kapenee. Roikkuvat ja elämää nähneet nisät paljastavat, että pentujakin on matkan varrella pyöräytelty. Bertha ei korkeudeltaan juuri päätä huimaa, ja tyttö onkin oikein näpsäkkä pienehkö keskikokoinen. 

Bertha jakaa saman aitauksen nuoren nartun kanssa eikä yhteiselossa näytä olevan ongelmia ainakaan Berthan puolelta. Berthan tulevassa kodissa voi olla koirakaveri, mutta tyttö voisi pärjätä oikein hyvin myös ainoana koirana. Bertha vaikuttaa kovin ihmisrakkaalta ja kiltiltä koiralta, ja joku onnekas tulee saamaan tytöstä vielä loistokoiran. Koska Berthan menneisyydestä ei ole tietoa, on tulevan kodin varauduttava siihen, että Berthan kanssa täytyy harjoitella vielä kotikoiran tapoja. Bertha olisikin valmis vaikka heti aloittamaan opinnot jonkun ihanan ja ymmärtäväisen ihmisen opastuksella, jos sellainen vain löytyisi jostain pian!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus