Elsie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2016

7.1.2018
Elsie ei tee itsestään numeroa ja viihtyy muutenkin vähän sivummalla, mutta kun sen luokse astelee niin tyttö ilahtuu varovaisesti antaen pari pusua kädelle.

Elsie saapui loppuvuodesta tarhalle. Samaan aikaan tarhalle saapui useita partasuita ja osa niistä on peräisin erään vanhan naisen luota, joka ruokki ja keräsi kodittomia koiria kotiinsa. Nainen ei kuitenkaan pystynyt enää huolehtimaan isoksi kasvaneesta koiramäärästä ja ne toimitettiin Irinan tarhalle. On mahdollista, että Elsie on yksi näistä koirista.

Kun Elsien aitaukseen astelee ensimmäisen kerran, uusia partakuonoja on niin paljon ettei tytön olemassaoloa ensin edes tule huomanneeksi. Vasta kun tummat kasvot pilkistävät varovaisesti kopin suulta, Elsien huomaa ensimmäisen kerran. Elsien mielestä turvallinen koppi on kuitenkin se paikka, minne kannattaa jäädä eikä se uskaltaudu ulos kopista vieraiden puuhastellessa aitauksessa.

Toisella tapaamisella Elsie on jo reippaampi. Se ei ole enää kopissa piiloutuneena vaan tepastelee rauhallisena aitauksessaan nuuhkien ja katsellen ympärilleen. Elsie ei kuitenkaan omaehtoisesti lähesty ihmisiä vaikkei näytä niitä liiemmin kavahtavankaan. Riehakkaita pusuttelijoita riittää ja Elsie siirtyykiin sivummalle loikaten kopin päälle pois innokkaiden aitauskavereidensa jaloista. Kun Elsietä lähestyy rauhallisesti ja mukavia jutellen, katsovat sen lempeät silmät ystävällisesti silmiini. Kun tyttöä rapsuttelee varovaisesti korvan takaa, saa Elsieltä muutaman pusun. Kun rapsuttelun jossain vaiheessa lopettaa, nostaa Elsie toisen tassunsa rapsuttavan käden päälle pyytäen lisää. Ihmisen läheisyys ei sittenkään ole Elsiestä epämieluisaa, mutta asuminen ison ja riehakkaan koiralauman keskellä ankeassa tarhaympäristössä on.

Elsie kaipaa kovasti omaan rauhalliseen kotiin, jonkun ymmärtäväisen ja lempeän ihmisen kaveriksi, jolla riittää aikaa ja kärsivällisyyttä opastaa Elsietä uuden elämän alussa. Elsie kooltaan keskikokoinen, mutta sopivan kompakti sellainen. Elsie on vielä nuori koira ja se on arvioitu noin vuoden ikäiseksi.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.