Lars

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2018

18.10.2018
Lars pääsi sijaiskotiin harjoittelemaan kotikoiran taitoja. Lars on tavattavissa Espoossa.

Ennen Suomeen tuloa Larsille tehtiin pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

22.8.2018
Siskojensa tavoin iloista Larsiakaan isoine lurppakorvineen ei voi olla huomaamatta. Lars rakastaa ihmisiä eikä se jää kellekään epäselväksi!

Alkukesällä Irinan luokse toimitettiin laatikollinen hylättyjä pentuja. Kyseessä oli tavallisen kotikoiran vahinkopentue eikä emokoiran omistaja jaksanut pikkuisia montaa viikkoa hoivata vaan katsoi parhaaksi toimittaa ne koiratarhalle. Tarhalle marsun kokoiset avuttomat pienet rääpäleet eivät kuitenkaan joutuneet vaan ne saivat jäädä asustamaan Irinan kotipihalla sijaitsevaan aitaukseen. Pentuja oli alkuun kaiken kaikkiaan seitsemän, mutta vain kolme niistä selviytyi. Emokoiran omistaja suostui sterilisoimaan koiransa, jotta sille ei syntyisi enää lisää ei-toivottuja jälkeläisiä.

Lars, Lenita ja Linda ovat kaikki reippaita, luottavaisia ja mahdottoman ihmisrakkaita pikkupiipertäjiä. Lars tepsuttaa samantien tervehtimään ja tekemään tuttavuutta saadessaan ihmisvieraita luokseen. Miesvieraskaan ei pientä Larsia pelota, päinvastoin. Pieni kuono kurottelee uteliaana kohti kasvoja eikä sylistäkään ole kiire pois. Lars vaikuttaa oikein mukavalta pikkumieheltä, joka ei ainakaan toistaiseksi ole mikään rasittava vaatteissa roikkuja vaan nätisti nostelee tassuja kohti vieraita pusukone täydellä teholla höyryten. 

Reippaana pentuna Lars sopeutunee monenlaiseen ympäristöön. Reippaudestaan huolimatta Lars on kuitenkin varttunut tarhaolosuhteissa ihan pikkupennusta saakka, joten maailmassa riittää sille vielä ihmeteltävää. Lars haluaakin muuttaa vain sellaisen ihmisen kaveriksi, jolla riittää aikaa ja kärsivällisyyttä harjoitella puuttuvia taitoja ja rohkaista tarhalla kasvanutta pentua uusien ja jännittävien asioiden kohtaamisessa.

Lars on varhaiskastroitu tarhalla liikkuvan klinikan toimesta elokuun alussa.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.