Tuure

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni (n. 40 cm)
Syntymäaika: 2015

4.2.2019
Tuuresta lisättiin uusia kuvia omassa kodissaan.

8.11.2018
Tuure ei enää palele tarhalla vaan muutti omaan kotiin Suomeen.

21.9.2018
Tuure osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Tuurelle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

21.8.2018
Pieni hauskannäköinen Tuure erottuu joukosta, sillä ketterällä pojalla on melkoinen pomppuvoima jaloissaan.

Aitauksissa ei pysty paljoa tekemään ja tylsyys ja turhautuneisuus ovatkin koirien ainaisena riesana. Jotkut kuluttavat aikaansa nakertamalla ruoka-astioiden reunoja, jotkut vahtivat. Sporttinen pieni Tuure on päättänyt kuluttaa aikaansa pomppimalla. Komeasti poika leiskauttaakin seinän kautta loikan aitausta vasten ja lattialle, sama uudelleen ja uudelleen. Viikko viikolta Tuuren pomppu vain paranee.

Eräänä hellepäivänä tulee Tuurenkin vuoro päästä lenkille. Alkuinnostuksen jälkeen poika rauhoittuu kävelemään hihnassa vallan nätisti. Ei taida olla kyseessä Tuuren ensimmäinen hihnakävely. Puskat ja ruohonkorret nuuskitaan tarkasti läpi ja valkoinen karvajalka nousee tiheään tahtiin, kun koittaa kaivattu tilaisuus merkkaamiseen. Viereisessä joessa Tuure pulahtaa epäröimättä masua myöten veteen, ja hetkellinen viilennys tuntuu varmasti hyvältä kovassa helteessä.

Tuure löytyi kesän alkupuolella yksinään kadulta tepastelemasta. Sieltä joku ohikulkija poimi pojan turvaan ja toimitti tarhalle. Tuure oli sen verran hyväkuntoinen tarhalle tullessaan, että kadulla vietetty aika lienee jäänyt kohtuullisen lyhyeksi. Tälle mukavalle pojalle etsitään nyt paremmin sitoutunutta kotia, joka ei tule hylkäämään Tuurea uudelleen. On mahdollista, että Tuurella on joskus ollut koti, mutta emme voi tietää mitä muuta hihnassa kävelyn lisäksi pojalle on opetettu. Tulevan kodin tuleekin olla valmis rauhallisesti opastamaan Tuurelle puuttuvat taidot.

Ulkonäön perusteella voisi veikata Tuuressa olevan jotain terrieriä, jotka ovat rotuna energisiä. Uskoisimme että sporttisesta Tuuresta voisi saada kivan kaverin myös monenmoiseen koiramaiseen harrastukseenkin. Reipas poika soveltunee myös talouden ainoaksi lemmikiksi. Tuurella on aitauksessa kavereinaan narttukoiria, joiden kanssa yhteiselo sujuu, mutta toisinaan Tuurella on taipumusta hieman komennella muita. Ihmisiin Tuure suhtautuu hyvin luottavaisesti ja ystävällisesti eikä ole moksiskaan miesvieraaltakaan saaduista rapsutuksista.

Helteinen kesä kääntyy koleaan syksyyn ja sen jälkeen hiipivät ensimmäiset pakkaset. Toivottavasti ohutturkkisen Tuuren ei tarvitse jäädä vastaanottamaan pakkasukkoa tarhalle, ja oma perhe ja lämmin koti kutsuisivat ihastuttavan pojan pian omakseen.

Viipurin koirat - Tuure 11.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.