Filia

SUOMESSA
Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni
Syntymäaika: 9/2015

2.10.2018
Filia on mäyräkoirapoika, joka kuljeskeli keväällä yksinään Viipurissa, kunnes se korjattiin talteen ja toimitettiin Olgan tarhalle.

Vaikka Fili oli valmiiksi sirutettu ja kastroitu, kukaan ei kysellyt sen perään, eikä sen sirunumeroa löytynyt rekistereistä. Olga etsi omistajaa aikansa mm. somessa, mutta kukaan ei kaivannut koiraa ja loppukesästä päätettiin, että Filille aletaan etsiä uutta kotia. Filiastä ehti tulla tarhalla vietettyjen kuukausien aikana Olgalle hyvin rakas ja se asuikin sisällä Olgan kotona ja sai nukkua sängyssä yhdessä muiden pikkukoirien ja kissojen kanssa.

Filia tuli Olgan tarhalla hyvin toimeen tuttujen koirien kanssa ja tykkäsi telmiä pentujen kanssa. Se on myös tottunut kissoihin tarhalla ollessaan. Eniten Filia kuitenkin rakastaa ihmisiä, mutta yhdellä ehdolla: niiden on oltava aikuisia. Pikkulapsia Filia pelkää, eikä se siis sovi lapsiperheeseen tai sellaiseen kotiin, jossa käy lapsivieraita. Aikuiset ihmiset ovat Filin mielestä kuitenkin todella kivoja ja se on valmis heittäytymään kenen tahansa jalkoihin nauttimaan massurapsutuksista.

Filia on mäyräkoiramaiseen tapaan vahva persoona ja itsetietoinen poika. Pikkulasten lisäksi Filia pelkää kuintenkin yhtä asiaa: yksinjäämistä. Koska Filia itkee hoitotädin perään, ei kerrostalo ole sille paras mahdollinen asumismuoto. Filia etsii kotia, jossa voidaan panostaa yksinolon harjoitteluun.

Filia sairastui Olgan luona kaularangan välilevyprolapsiin ja leikattiin kiireellisesti Pietarissa. Olga keräsi varat venäläisiltä lahjoittajilta. Filia onneksi toipui nopeasti ja on jo ihan entisellään.

Olgan luona ollessa Filia on rokotettu kahteen kertaan rabies- ja yhdistelmärokotteilla. Siltä on testattu seuraavat taudit ennen Suomeen tuontia: anaplasma, erlichia, borrelia, sydänmato, leishmania ja mikrofilariat. 

Filia on tavattavissa pk-seudulla.

Viipurin koirat - Filia 2.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.