Filja

SUOMESSA
Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2017

24.1.2018
Auuu! Metsän siimeksestä loppuvuodesta löytynyt Filja päätyi pikkupentuna Olgan hoiviin, jonka jälkeen se matkasi hoitopaikkaan pk-seudulle.

Filja löydettiin pikkupentuna harhailemasta keskeltä viipurilaista metsää. Yksinäiselle Filjalle olisi voinut koittaa hyvin toisenlainen loppu ellei se olisi sattunut löytymään ja päätymään Olgan hoiviin. Tullessaan Olgalle Filja oli vain pieni onneton rääpäle, joka hädin tuskin painoi mitään. Filja sai kasvaa ja vahvistua muutaman kuukauden Olgan luona, jonka jälkeen se sai matkalipun suomalaiseen hoitopaikkaan.

Viikko on vierähtänyt siitä kun pikku-Filja saapui Suomeen. Mikään kevyt "pikkuinen" metallihäkistä ei kuitenkaan noussut vaan pelokas 15 kiloa painava jässikkä, joka koko painollaan yritti liimautua aivan häkin takaosaan. Pesun aikana jännitys lähti kuitenkin karisemaan pois ja ystävällisiin silmiin syttyi uteliaisuus. Ekoina päivinä vieraan kosketus jännitti kuitenkin vielä sen verran, että aina kun poika tuppautui itse jalkoihin rapsuteltavaksi, pääsi siltä pieni hätäliru.

Filja on suhtautunut alusta alkaen perheen aikuisiin hyvin luottavaisesti ja ujon kuoren alta onkin paljastunut mitä ihmisrakkain pentu. Poika ei ole pelännyt miespuolisiakaan ihmisiä vaan reippaasti hakeutunut rapsuteltavaksi ja hellittäväksi. Lapsia Filja ihmetteli alkuun hieman etäämmältä, mutta on jo viikossa tottunut niin hyvin pikkuihmisten liikkeisiin ja ääniin, että tulee itse häntä iloisena heiluen lasten luokse hakemaan huomiota. Kissan Filja on tavannut ja sitä kiinnostaisi tehdä enemmänkin tuttavuutta, mutta toistaiseksi tunne on valitettavasti ollut yksipuolinen.

Filjan hoitopaikassa on useampia muita koiria ikähaitarilla 4 kk - 9 vuotta, jotka kaikki ovat uroksia. Filja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja villeimmät leikit sillä onkin talon nuorikkojen kanssa. Veto- ja painileikit kavereiden kanssa ovat ihan parasta hupia. 

Ulkoilu rauhallisella alueella sujuu hyvin, mutta autoja ja muita liikkujia täytyy vielä vähän istualteen ihmetellä. Filja haluaisi mieluiten kävellä aivan kiinni ihmisen jaloissa, mutta reippaan koirakaverin vanavedessä poika liikkuu rohkeammin. Sisäsiisteyttä Filja vielä harjoittelee, mutta onnistumisia sattuu koko ajan useammin. Talon ulkopuolisille äänille Filja ei ole vielä milloinkaan haukkunut eikä vaikuta muutenkaan erityisen haukkuherkältä koiralta. Filjan rotuperimässä saattaa kuitenkin olla huskya tai jotain muuta sellaista koiraa, jolle ulvominen saattaakin olla paljon ominaisempaa.

Filja on alusta saakka tottunut nukkumaan hoitopaikassa olohuoneen puolella eikä se ole päässyt ihmisten mukana makuuhuoneeseen. Ensimmäisinä öinä kuului pientä itkua, mutta nykyään Filja tietää jo missä yöt vietetään ja poika menee tyytyväisenä iltaisin omalle pedilleen nukkumaan. Tulevan kodin päätettäväksi jää saako Filja kutsun makuuhuoneeseen, sillä tämä päätös tehtiin sen vuoksi, että hoitoperheen makuuhuoneessa alkoi jo olemaan hieman ahdasta ;)

Filjan häntä on todennäköisesti murtunut sen ollessa pieni ja se on luutunut miten sattuu. Häntä tekee pienen kulman puolessa välissä, mutta se tuskin Filjaa itseään haittaa. Filjan sieraimet eivät ole aivan normaalin pyöreät vaan tavallista kapeammat.

Filja on kieltämättä melkoisen kaunis ja upea ilmestys, josta kasvaa aikuisena varmasti komea koira. Filjaa omaksi haluavan on kuitenkin tarkoin harkittava päätöstään tarjota pojalle koti. Varsinkin alkutaipaleen aikana töitä joutuu tekemään, ja pianhan se ihana teini-ikä jo koittaakin. Filja haluaa löytää itselleen aktiivisen kodin, joka huolehtii myös hyvästä peruskoulutuksesta. Filja on elänyt lähes koko pienen elämänsä koiraseurassa, ja uusia asioita opiskelevalle Filjalle reipas koirakaveri olisi tärkeä asia. Filja muuttaakin vain sellaiseen kotiin, missä sitä odottaa koirakaveri - tai miksei useampikin. Filja on ihmisrakas, kiltti ja mahdottoman valloittava pieni koirapoika - mistä löytyisi oma koti tälle pienelle susihukalle?

Filjan yhteyshenkilönä toimii Ira.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.