Otava

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2015

6.10.2017
Hurmaava Otava ilahtuu vieraista joka kerta. Kotitaustainen Otava haluaa jo tarhalta kotiin, se tulee täysin selväksi pojan vikistessä rintaani vasten.

Otava on niin ilahtunut, kun näkee vierailijoita. Poika seurailee jo kaukaa lähestymistäni aitauksen suuntaan. Otava onkin heti ensimmäisenä ovensuussa. Poika haluaa tulla huomatuksi ja edes hetken aikaa hellityksi. Otava painaa päänsä rintaani vasten ja hetken aikaa vikisee siinä. Aivan kuin poika yrittäisi sanoa ”Vie minut mukanasi kotiin.” Kaikesta näkee, että tämä poika on tottunut tarhan sijasta kotoisempiin oloihin.

Otavalla olikin aiemmin koti, mutta mummon menehdyttyä pojan tie kävi tarhalle. Otavan kaverina tarhalle tuli myös Pinto, joka asui samassa taloudessa. Pinto pääsi kotihoitoon ja hyvin pian löytyi ikioma koti. Pinto oli hoidossa ollessaan varsin mallikelpoinen kaveri. Mikäli Otava on oppinut samat tavat, on kyseessä mitä mainioin kotikoira.

Otava näyttää tulevan tarhalla muiden koirien kanssa hyvin toimeen. Mieluummin vaikuttaa väistävän tilanteita, joissa saattaisi tulla erimielisyyksiä muiden kanssa. Luonteeltaan poika on reipas ja ihmisrakas. Otava on iältään 2-vuotias nuorimies, jolla riittää tarmoa tehdä kaikkia hauskoja asioita. Lenkkeillä vaikkapa kaduilla tai metsissä. Reippaasta Otavasta saisi myös mainion kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen!

30.6.2017
Otava kastroitiin suomalaisvaroin.

26.3.2017
Otava pääsi lyhyelle hihnakävelylle tarhan edustalle eikä ollut moksiskaan varusteista.

Tarhan ulkopuolella Otavaa kiinnosti hajut ja maisemat ja häntä pystyssä poika olisi lähtenyt vaikka vähän pidemmällekin lenkille.

24.2.2017
Upea Otava ilahtuu aina ihmisen nähdessään, ja näyttääkin olevan koiratarhalla aivan väärässä paikassa. Tämä poika tahtoo oman ihmisensä kainaloon ja yhteisille lenkkipoluille!

Otava saapui tarhalle vuodenvaihteessa yhdessä Pinto-pojan kanssa. Koirat olivat asunneet aiemmin omassa kodissaan Venäjällä, mutta niiden iäkäs omistaja menehtyi ja molemmat pojat päätyivät Irinan hoiviin koiratarhalle. Sekä Otavan käytös että sen ulkonäkö kertovatkin heti että kyseessä on entinen kotikoira; tämä poika on niin lyhytkarvainen ettei se ole viettänyt talviaan ulkosalla, ja toisaalta niin hurjan ihmisrakas että ihmisperheen kanssa eläminen on ilmeisen tuttua. Näyttää onneksi siltä että Otavaa on kohdeltu ihmisten taholta hyvin, sen verran luottavaisesti poika suhtautuu tarhavieraisiin.

Viipurilaiseksi Otava on suhteellisen pientä kokoa, se painaa arviolta noin 15-20 kg ja nousee kevyesti syliin. Energiaa pojalla tuntuu riittävän kokoa enemmän. Tarhalla se haastaa leikkiin muita aitauksen koiria, ja riehaantuu ihmisvieraita saadessaan hyppelemään melkoisen vallattomasti. Reippaan lenkkikaverin tästä pojasta siis saa, ja onkin tärkeää että Otavan tulevassa kodissa järjestetään pojalle tarpeeksi liikuntaa ja muuta mukavaa tekemistä.

Tarhalla Otava asuu samassa aitauksessa useamman muun koiran kanssa, joten se on tottunut koiraseuraan. Reippaana poikana Otava pärjännee silti hyvin myös perheen ainoana koirana. Vaikka Otavalla on takanaan historia kotikoirana, on tarhaoloissa hankalaa arvioida miten hienosti sisäsiisteys ja esimerkiksi kotiin yksin jääminen ovat hanskassa. Uuden kodin on hyvä varautua opettelemaan Otavan kanssa myös näitä asioita.

Pakkastalvi koettelee reipasta Otavaa aika tavalla, ja sitä ihan vapisuttaa Viipurin helmikuisessa viimassa. Vaikka Otavan aitauksessa on lämpölampulla varustettu koirankoppi, olisi silti enemmän kuin ihanaa jos tämäkin koira löytäisi pian sen ikioman ihmisen ja pääsisi muuttamaan lämpimään kotiin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.