Sami

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (alle 50 cm)
Syntymäaika: 3/2017

12.8.2017
Utelias ja komea Sami odottaa kovasti kutsua omaan kotiin! Kai tätä suloista spanielisekoitusta odottaa se oikea ihminen jo Suomessa?

Sami ja sen siskot SandySaagaSiiriSylvia ja Sini joutuivat Irinan tarhalle ihan pieninä pentuina. Ne hylättiin kauniin ja ystävällisen emonsa kanssa, ja pitkään pieni koiraperhe jakoi yhteiden aitauksen. Koitti kuitenkin aika, kun emo oli syytä erottaa iloisista lapsistaan ja nyt kuusikko seikkailee isossa muiden pentujen laumassa reippaina ja uteliaina!

Sami on pentueen ainoa poika. Se on luonteeltaan kuitenkin hyvin samantyyppinen kuin siskonsa: iloinen ja utelias, ja mielellään tulee tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin.

Sami on kuitenkin kasvanut pienestä pennusta asti tarhalla, joten sillä ei ole kokemusta juurikaan muusta kuin tarhaympäristöstä. Sen mielestä monet uudet asiat voivatkin olla vähän ihmeellisiä. Uuden omistajan tulee siis ymmärtää, että Samin kanssa tulee tutustua sille uusiin asioihin ja tilanteisiin rauhallisesti ja pennun omassa tahdissa, jotta se saa ihmetellä rauhassa ja todeta, etteivät uudet asiat niin outoja olekaan.

Pentuja emo on noin 40 cm spanielisekoitus. On oletettavaa, etteivät pennutkaan venähdä jättiläisen mittoihin. Pentujen isästä ei kuitenkaan ole tietoa, joten varmuutta näiden tulevasta aikuiskoosta ei ole kenelläkään.

Sami haaveilee pian matkasta omaan kotiin. Jos Sami osaisi kirjoittaa, se kirjoittaisi varmaankin, että uuden omistajan tulee osata suhtautua ymmärtäväisesti, jos pientä koirapoikaa jotkut asiat tässä maailmassa vielä jännittävät. Ja että turhista ei saisi hermostua, vaikka se sama koirapoika joskus laittaisi kotona paikkoja hyrskynmyrskyn. Sami toivoisi myös, että omistaja jaksaisi opastaa häntä koirilta toivottuihin tapoihin kärsivällisesti, sillä Sami tulee kyllä tekemään parhaansa, että oppii asiat mahdollisimman hyvin. Lopuksi Sami liittäisi mukaan kuvan, jossa se katsoo suoraan kameraan ja suoraan uuden omistajansa silmiin: joko lähdetään kotiin?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.