Alpo

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

26.9.2019
Alpo muutti omaan kotiin.

2.9.2019
Alpolle löytyi hoitopaikka ja poika matkusti ihmettelemään kotikoiran elämää pk-seudulle.

26.8.2019
Kaikki Alpolta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Alpo olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Alpolta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Alpon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

14.8.2019
Alpo on ystävällinen, reipas ja touhukas pieni miehenalku. Se kuuluu 15 pennun joukkoon, joka päätyi kesällä Olgan luokse leirikeskuksen pihapiiristä.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona. 

Kun ihanan Alpon tapasi ensimmäisen kerran, erottui se hyvin joukosta ainoana mustana pentuna, jolla on ruskeat merkit. Viikkojen aikana pikkumiehen korvat ovat nousseet lopullisesti pystyyn ja Alposta onkin kasvamassa aika komea kaveri. Ihmisiä kohtaan Alpo on suhtautunut aina luottavaisesti ja se on tullut iloisesti ja omaehtoisesti hakemaan huomiota vierailta. Ainakaan toistaiseksi Alpo ei vaikuta miltään riiviöpennulta. Se tulee onnellisena luokse ja viihtyy rapsuteltavana, mutta ei vaadi koko ajan huomiota itselleen vaan jatkaa uteliaana muihin puuhiin. Yhteiselo suuressa pentulaumassa sujuu leppoisasti ja sopuisa Alpo vaikuttaa tulevan hyvin juttuun muiden kanssa.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Alpo 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.