Pikku-Masha

Sukupuoli: narttu
Koko: pieni (n. 35 cm)
Syntymäaika: 2016

4.4.2019
Pikku-Masha sai kodin Helsingistä.

19.2.2019
Masha lähettää terveiset kotihoitopaikasta! Alku on sujunut oikein lupaavasti.

Masha suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja rakastaa olla sylissä. Jos rapsuttelu taukoaa, Masha pyytää lisää läppäämällä kevyesti tassulla. Masha on hoidossa aikuisperheessä mutta se on tavannut kävelyillä alakouluikäisiä lapsia ja suhtautunut näihin luottavaisesti ja iloisesti. Myös kaikkien tapaamiensa koirien kanssa se on tähän mennessä tullut hyvin juttuun.

Masha on päässyt käymään hoitajan kanssa hevostallilla. Se ei pelännyt hevosia yhtään, muttei osannut niitä erityisemmin varoakaan. Automatkat ovat sujuneet kopassa kohtuullisen hyvin. Kotiin Masha on jäänyt ilman ongelmia koirakavereiden kanssa ja kun hoitaja on palannut, on Masha kömpinyt unisena pedistään. 

14.2.2019
Masha pääsi hoitopaikkaan Kirkkonummelle.

6.2.2019
Viipurin Koirat testautti Pikku-Mashan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Kaikki Mashalta testatut vektorivälitteiset taudit eli anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. 

19.1.2019
Pikku-Masha on eloisa ja iloinen tyttö. Se saattaa hieman ujostella uusia ihmisiä, mutta tutustuttuaan se on ihmisrakas ja sosiaalinen tyttö.

Pikku-Masha ja Pikku-Dasha hylättiin loppuvuodesta Irinan ystävän oven taakse. Paikalliset tietävät, että tämä nainen auttaa kodittomia koiria, joten valitettavasti aina välillä tilannetta käytetään hyväksi ja koiria jätetään suoraan hänen oven taakseen odottamaan. Näin kävi siis myös tälle suloiselle kaksikolle.

Tytöt saivat muutaman päivän rauhoittua Irinan ystävän kotona, mutta jo pian hänen oli tuotava ne tarhalle, koska kaikkia hylättyjä koiria hän ei voi pitää luonaan. Tapasimme Pikku-Mashan ensimmäisen kerran sinä päivänä, kun se tuotiin tarhalle. Pikku-Masha tuli autosta reippaasti ulos, haisteli pelottomasti tarhan edessä vapaana juoksevat isot koirat ja tuli iloisesti ja reippaasti tutustumaan myös minuun. Se ei tuntunut olevan kovinkaan ihmeissään tarhan kovasta mekkalasta eikä ympärillä juoksentelevista koirista.

Yllättävää onkin, että pari viikkoa tarhalla on saanut Pikku-Mashan ujostelemaan vieraita. Siinä missä sen kaveri Pikku-Dasha on reipastunut, on Pikku-Masha muuttunut ujommaksi. Se ei nyt oikein tohdi tulla luokse, vaan jää tarkkailemaan tulijoita kauempaa. Stressaava tarhaelämä taitaakin olla sille hyvin rankkaa.

Koska aluksi Pikku-Masha oli niin reipas, uskomme, että se reipastuu taas takaisin, kunhan pääsee pois tarhalta. Emm tiedä, minkälaista sen aiempi elämä on ollut, joten emme myöskään osaa sanoa, kuinka hyvin sille ovat erilaiset kotikoiran tavat tuttuja. Joskus sillä kuitenkin on ollut omistaja, se on selvää.

Pikku-Masha arvostaisi kotia, joka sijaitsee hieman rauhallisemmalla alueella kuin aivan ison kaupungin keskustassa. Pikku-Masha tulee ainakin tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa, joten uskoisimme, että se voisi arvostaa reipasta koirakaveria myös kotona. Tärkeintä on kuitenkin, että Pikku-Masha löytää sitoutuneen omistajan, joka lupaa, ettei Pikku-Masha enää koskaan joudu hylätyksi.

Viipurin koirat - Masha

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.