Tilli

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2019

1.10.2019
Tilli sai kodin Helsingistä.

2.9.2019
Pikku-Tilliäinen pääsi vihdoin jättämään tarhan taakseen ja muutti sijaiskotiin Helsinkiin odottelemaan omaa kotia.

25.7.2019
Kaikki Tilliltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Tilli olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Tilliltä testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Tillin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. 

Viipurin koirat - Tilli 1.9.2019

4.7.2019
Tilli on mainio koiranalku, joka suhtautuu ihmisiin avoimesti ja nauttii kovasti saamastaan huomiosta. Tilli päätyi tarhalle kesäkuussa onnenkantamoinen matkassaan.

Poika kerättiin noin kolmikuisena talteen Viipurin itäpuolelta Kähärin alueelta, ennen Suomelle kuuluneesta Peron kylästä – nykyisestä Perovosta. Pentu oli hylätty autosta tien laitaan. Onneksi ohiajavan bussin kyydissä ollut tyttö huomasi tapahtuman, jäi bussista pois ja otti Tillin matkaansa. Tällä hetkellä Tilli asustaa Olgan tarhalla pentuaitauksessa seuranaan sekalainen sakki leikkikavereita. Tilli on pian valmis valloittamaan oman kodin.

Polvisukkainen Tilli hyppii vasten ja toivoo pääsevänsä syliin. Sylissä Tilli jakelee pusuja ja on kovin mielissään jakamattomasta huomiosta. Häntä vispaa ja pusuille ei meinaa tulla loppua. Tilli ei ole mikään mahdoton sählääjä, mutta omaan kotiin päästyään voi pojasta toki kuoriutua pieni riiviö. Kodin on varauduttava siihen, että kun tylsä hetki iskee, saattaa Tilli tehdä pentumaista tihutyötä. Myös sisäsiisteyden opettelussa voi vierähtää hetki jos toinenkin. Tarhalla kokemukset erilaisista äänistä, ihmisistä ja tapahtumista jäävät kovin olemattomiksi. Tästä syystä Tillin tulevalta kodilta vaaditaan pitkäjänteisyyttä opastamaan koiraa uuden elämän alkuun. Ulkoilun kanssa saattaa olla alkuun hankaluuksia. Motivaatiota täytyy löytyä myös yksinjäämisen harjoittelussa sekä perustaitojen opettelussa pikku hiljaa.

Tillistä kasvaa ainakin keskikokoinen poika. Tilli on sen verran reipas ja sosiaalinen pentu, että voisi hyvinkin pärjätä monenlaisessa ympäristössä. Mitään suurempia vaatimuksia ei tällä pojalla kodin suhteen ole, kunhan kodissa olisi tarjolla paljon lempeyttä ja ymmärrystä sekä jaksamista touhuta nuoren koiran kanssa.

Viipurin koirat - Tilli 9.7.2019

Viipurin koirat - Tilli 27.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.