Businka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen
Syntymäaika: 2/2019

16.12.2019
Businka sai kodin Helsingistä.

6.12.2019
Businka testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanisHepatozoon canis ja leishmanioosi.

10.10.2019
Voi pientä Businka-tyttöä, tarhalle joutuminen on ollut sille kovin raskasta. Businka rakastaa ihmisiä yli kaiken ja toivoisi niin kovin pääsevänsä pian oman sellaisen luokse.

Businka päätyi tarhalle alkusyksyllä. Sen tuojat halusivat tytöstä äkkiä eroon, tipauttivat sen tarhalle ja kaasuttivat autollansa nopeasti tiehensä. Businka jäi epäuskoisena ja kauhistuneena tarhalle itkemään eikä siitä itkusta ole vieläkään tullut oikein loppua.

Businka on tarhalla hyvin stressaantunut eikä elo lähes 10 muun koiran kanssa pienessä ja ahtaassa aitauksessa auta asiaa. Businka on onnensa kukkuloilla, kun se näkee ihmisten käsissä olevat hihnat ja lähtee riemuissaan ulos kävelylle. Vaikka ulkona on varmasti paljon mukavempaa kuin ahtaassa aitauksessa, on Businka vähän hukassa olevan oloinen. Sillä tuntuu olevan kova kiire jonnekin ja levottomana piipittäen se pyörii tietämättä oikein itsekään mihin suuntaan lähtisi. 

Businka on äärettömän ihmisrakas koira ja oma ihminen sillä on varmasti joskus ollutkin. Nättinä tyttönä Businka on varmasti ollut vastustamattoman suloinen pentu punertavine nenineen, mutta sen kasvettua teini-ikään on tapahtunut klassinen kyllästyminen ja koira on saanut lähtöpassit. Businka vaikuttaisi tulevan muiden koirien kanssa toimeen muuten, mutta ruokailutilanteessa se osaa olla hyvin tomera eikä kenenkään muun tarvitsisi tulla saman laarin ääreen. Tärkeiden resurssien puolustamisen voi tarhaoloissa ymmärtää, sillä ruokaa jaetaan kerran päivässä eikä kukaan ole vahtimassa, että jokainen saa oman osansa. Kova stressi voi sekin vielä kärjistää reaktioita ja pinna voi olla kireällä.

Businka vaikuttaa hyvin luottavaiselta, reippaalta ja ihmisrakkaalta koiralta ja sen voisi kuvitella pärjäävän monenlaisessa perheessä. Businka haukuskelee ja pitää sen verran levotonta ulinaa aitauksessaan, että sille etsitään toistaiseksi kotia omakotitalosta. Levoton ujellus jäänee kuitenkin pois, kunhan tyttö kotiutuu. Emme tiedä, millaista elämää Businka on elänyt ennen tarhalle joutumistaan, joten tulevalta omistajalta on löydyttävä aitoa halua panostaa erilaisten taitojen harjoitteluun. Yksinoloa voisi helpottaa, jos taloudessa olisi kiva koirakaveri odottamassa. Businka on nuori ja aktiivinen tyttö, joten se toivoo että uusi omistajakin jaksaisi reippailla pitkiä lenkkejä säässä kuin säässä. Businka on kooltaan hyvin siro eikä se kasva korkeutta enää paljon. Kunpa sopiva ihminen osuisi vastaan, sillä ohutkarvainen Businka palelee jo nyt Viipurissa.

Businka on sterilisoitu tarhalla Viipurin Koirien tuella.

Viipurin koirat - Businka 2.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.