Assi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2018

25.3.2019
Assin nyk. Frallan kuulumisia omasta kodista:

"Assista eli meillä Frallasta on kuoriutunut ihanan iloinen, leikkisä ja lempeä koiraneiti️ Fralla on sujahtanut kotikoiran rooliin todella hyvin. Muun muassa autoilu, yksin kotona olo, sisäsiisteys, perustemput (kuten istu, maahan, seuraa, nouda) ja lenkkeily hihnassa sujuu hienosti. Kaikenlaiset rapsuttelu-/sylihetket on Frallan mielestä ihan parasta maailmassa ja esim yöt Fralla nukkuu tiiviisti minun kainalossa. Ulkona vastaan tulevat vieraat koirat sekä jotkut isokokoiset miehet ovat vielä jännittäviä. Tuttujen koirakavereiden kanssa Fralla kuitenkin leikkii oikein mielellään ja tuttuja miehiäkin tervehditään jo häntä heiluen. Tuttavuutta Fralla on päässyt tekemään myös mm. kissan ja hevosen kanssa.

Hauska on ollut huomata myös, että Fralla on alkanut oikein kovasti jostain innostuessaan tai tarkasti jotain kuunnellessaan nostamaan korviaan pystyyn. Esimerkiksi puistoon lähdettäessä Fralla nostaa hännän heilutuksen lisäksi usein yhden tai jopa molemmat korvat pystyyn, kun se huomaa pallon ja tietää pääsevänsä kohta juoksemaan pallon perässä.

Tämä koira on kyllä täyttä kultaa ja ottanut paikkansa minun parhaana ystävänä."

3.1.2019
Assi sai kodin Jyväskylästä.

19.12.2018
Kaikki Assilta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Assilta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Myös Assin rabiesvasta-ainetaso testattiin ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

18.11.2018
Assi seikkaili syksyllä vaarallisesti maantiellä, mutta sen onneksi lähistöllä oli sattumoisin Olgan ystäviä jotka pelastivat tytön ja toimittivat Olgalle.

Puolivuotias Assi heiluttaa iloisena häntäänsä Olgan pihan pentuaitauksessa. Joukossa suhailee eri ikäisiä ja kokoisia pentuja, mutta isokokoisimpiin kuuluva Assi on silti rauhallisimmasta päästä. Toki Assikin osaa pentumaiseen tapaan pyörittää peppua oikein kunnolla kun innostuu, mutta ikäisekseen tämä neitokainen on silti varsin rauhallinen. Olgan mukaan Assi osaa kulkea hihnassa ja myös istua pyynnöstä. Assi suhtautuu ihmisiinkin niin lempeän luottavaisesti, että sillä on varmastikin ollut koti aiemmassa elämässään. Kunpa Assin ei tarvitsisi jäädä pitkäksi aikaa odottamaan oman kodin löytymistä, sillä tyttö olisi enemmän kuin valmis aloittamaan uuden elämän Suomessa.

Assista kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Assin toiveissa on ihminen, joka ymmärtää että monenmoista opeteltavaa voi mahdollisesta kotikoiran taustasta huolimatta olla vielä edessä. Assi on kuitenkin kiva ja fiksunoloinen koira, joten eiköhän sekin opi vielä hienoksi kotikoiraksi kunhan omistaja on valmis ahkerasti eri taitoja harjoittelemaan. Reippaalla Assilla ei ole sen kummempia vaatimuksia asumismuodon ja -ympäristön suhteen - pääasia on rakastava ja sitoutunut koti!

Viipurin koirat - Assi 6.12.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.