Saimi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2014

28.2.2019
Ihana Saimi sai kodin Espoosta pitkän odotuksen jälkeen.

17.2.2019
Saimi osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Saimille tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

30.12.2018
Saimi on kerrassaan sydämellinen tyttö, joka rakastaa jokaista ihmistä varauksetta. Miksei kukaan siitä silti kiinnostu?

Saimi on asunut tarhalla jo yli kaksi vuotta. Sen sisarukset ovat olleet kodeissaan jo tovin ja sopeutuneet niihin oikein hyvin. Uskomme, että Saimista tulisi aivan yhtä hieno kotikoira, kunhan se saisi siihen mahdollisuuden. Onko Saimi liian tavallisen näköinen, vai miksei kukaan kiinnostu tästä ihastuttavasta tytöstä?

Saimi on edelleen erittäin ihmisrakas tyttö. Se tulee hienosti toimeen myös toisten koirien kanssa, joten siitä on oikeastaan mahdotonta keksiä mitään huonoa sanottavaa. Niin kovasti toivomme, että ensi vuosi olisi vihdoin Saimin onnen vuosi ja se pääsisi muuttamaan omaan kotiin!

Viipurin koirat - Saimi 28.12.2018


13.1.2018
Kaunis ja ystävällinen Saimi katsoo toiveikkaana ruskeilla silmillään ”Tulitko vihdoin minua noutamaan paikkaan nimeltä koti?”.

On niin ikävää tuottaa jälleen Saimille pettymys. Jättää pienen seurusteluhetken jälkeen tämä mukava tyttö toiveensa kanssa yhä odottamaan tarhalle. Ikioma koti olisi Saimin elämässä ihan uusi juttu. Tuskinpa tyttö on saanut kodin lämmöstä elämässään paljoa nauttia. Hyviä kokemuksia kuitenkin Saimille on selvästikin ihmisistä kertynyt, niin luottavaisesti ja ystävällisesti tyttö ihmisiin suhtautuu.

Saimi tulee innokkaasti luokse, kun hieman näyttää kädellä kutsua. Silitykset tuntuvat mukavilta ja takkuista turkkiakin saa harjalla rapsutella. Saimista saisi lenkkipoluille mainion kaverin. Tytöllä on varsin kepeä askel, kun se ottaa aitauksessa pieniä pyrähdyksiä. On välillä siliteltävänä ja sitten nopsasti katsomaan aidan luokse mitä muualla tapahtuu. Saimi on varsin ihastuttava koira, joka on ollut tarhalla puolisentoista vuotta. Uusia asioita tulee olemaan paljon Saimilla opeteltavana. Uuden omistajan tuleekin olla sitoutunut ne Saimille rauhallisella ja hellällä tavalla opettamaan. Voi olla, että alkuun Saimia ujostuttaa ja vaatii hieman kärsivällisyyttä, että saa kokemattoman tytön kotikoiran elämäntaipaleelle. Ihana Saimi on varmasti tämän vaivannäön arvoinen.

21.6.2016
Saimi on ystävällinen ja seurallinen tyttö, joka eli pienessä koiralaumassa kadulla ennen tarhalle päätymistä. Menneisyydestään huolimatta Saimi on kovin ihmisrakas.

Saimi tuotiin Irinan tarhalle yhdessä Sonatan ja Sepen kanssa. Kolmikko oli otettu talteen läheisestä kylästä, jossa ne olivat asuneet parisen vuotta. Kyläläiset olivat aluksi ruokkineet koiria, mutta tänä keväänä niihin oli kyllästytty ja ne haluttiin siirtää tarhalle. Kyläläisten mukaan kolmikko olisi sisaruksia, mutta täyttä varmuutta tästä ei ole. 

Saimi on ystävällinen ja utelias tyttö. Se on Sepeä ja Sonataa aavistuksen rauhallisempi ja varovaisempi. Se tulee kyllä iloisesti tutustumaan, mutta ei kiipeä vieraiden ihmisten syliin yhtä vauhdilla kuin kaverinsa. Kun Saimin kanssa pienen hetken seurustelee, murenee sen pieni varovaisuus ja kuoren alta paljastuu kovin ihmisrakas tyttö.

Koska Saimi ei todennäköisesti koskaan ole asunut sisätiloissa, saati harjoitellut hihnassa kävelemistä tai autossa matkustamista, eikä sillä ole aavistustakaan, miltä tuntuu jäädä yksin kotiin, tarvitaan sen uudelta omistajalta intoa ja pitkää pinnaan näiden asioiden opettamiseen pojalle. Emme epäile, etteikö Saimi niitä oppisi, mutta kukaan ei osaa sanoa, vaatiiko se aikaa enemmän vai vähemmän.

Saimi on nuori ja aktiivinen tyttö, joten se kaipaa kotia, jossa koiran kanssa liikkuminen ja aktivointi kuuluu arjen rutiineihin. Saimi ei vaadi mahdottomia, mutta myöskään sellaiselle omistajalle se ei sovi, joka harrastaa ainoastaan tv:n katselua. Saattaa olla, että Saimi arastelee uudessa kodissa aluksi jonkin verran, joten Saimin uuden omistajan on sitouduttava ehdottoman vahvasti Saimin totuttamiseen uusiin asioihin. Uskomme, että kiva koirakaveri olisi Saimista myös mukava juttu!

Viipurin koirat - Saimi & Sonata 10.6.2016

Viipurin koirat - Saima, Sepe, Sonata 18.6.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.