Nadja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2015

28.11.2019
Ihana Nadja sai kodin Helsingistä.

2.11.2019
Nadjalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), babesioosi ja Mycoplasma haemocanis.

Ihomato (Dirofilaria repens) oli positiivinen, ja Nadja aloitti siihen Advocate-lääkityken. Viipurin Koirat testasi myös Nadjan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. 

30.8.2019
Rauhallinen, ystävällinen ja näyttävä - nämä ovat ensimmäiset adjektiivit, joilla tätä vahvasti saksanpaimenkoiraa muistuttavaa ihastuttavaa Nadjaa ensimmäiseksi kuvailisi.

Nadja päätyi Irinan tarhalle kesällä useamman pentunsa kanssa. Pennut ovat jo sen verran kasvaneet, että Nadja on jo jonkin aikaa sitten vapautettu äidin roolistaan ja tällä hetkellä Nadja on kytkettynä Irinan tarhan klinikkarakennuksen edessä olevan kopin viereen. Kopin vierestä tulee tarhalla käydessä kuljettua useita kertoja ja ihan joka kerta, jos vain mahdollista, on pakko jäädä ihastelemaan ja hellimään ihanaa Nadjaa! Nadja onkin tällä hetkellä luultavasti eniten rapsutuksia saava koira tarhalla. Nadja antaa myös kiltisti harjata turkkiaan sekä kurkistaa hampaitaan. On Nadja jokusen kerran päässyt hihnalenkillekin, joka tuo toivottavaa vaihtelua hihnan päässä oleiluun. Äänekkäiden koira-aitauksien ohi Nadja kulkee hiukan pelokkaana ja turvautuu lenkittäjäänsä, mutta heti rauhallisemmalle alueelle päästyään Nadja rentoutuu ja alkaa kävellä reippaasti eteenpäin - ehkä hiukan liiankin reippaasti, joten hihnakävelyä tulee harjoitella uudessa kodissa.

Nadjalle maistuu ruoka ja erityisesti herkkupalat ovat aina tervetulleita. Olipa arvon leidi onnistunut kerran nappaamaan koppinsa päälle unohdetun namipussin ja pienen hetken jälkeen ei jäljellä ollut enää kuin muovipakkaus ja muutama muru. Ei Nadja kuitenkaan mikään hotkija ole ja ottaakin namit kädestä aina rauhallisin arvolleen sopivin elein. Ja on Nadjalla mitä varten syödäkin, sillä useamman pennun ruokkiminen vielä hiukan näkyy äidin linjoissa.

Lempeä Nadja on jo ihan alusta asti tarhalle päädyttyään ollut luottavainen ihmisiä kohtaan, vaikka toisinaan kulmien alta katseleekin, että kukas nyt on lähestymässä ja millä aikeilla. Samassa aitauksessa olevia pentujaankin Nadja antoi käsitellä vapaasti, vaikka kyseiset ihmiset olivat aluksi täysin uusia tuttavuuksia. Nadjan elämästä ennen tarhalle päätymistä ei ole tietoa, mutta koska pennutkin ovat reippaita ja ihmisrakkaita, niin on syytä olettaa, että niillä sekä Nadjalla on ollut mahdollisuus tottua ihmisiin jo aiemmin. Muihin koiriin Nadja on suhtautunut suopeasti eikä ollut tarvetta hotkaista pientä kissanpentuakaan, joka oli päässyt karkaamaan klinikalta suoraan Nadjan nenän eteen! Nopea nuuhkaisu riitti.

Nadja ei tarhalla juurikaan hauku ja on muutenkin rauhallinen. Nadja ei ole mikään ihan nuorikko enää, mutta ei mikään kovin vanhakaan. Se on arvioitu noin 4-vuotiaaksi, mutta todellisuudessa ikää voi aina olla enemmän tai vähemmän. Vaikka tarhalla Nadja vaikuttaa valmiilta kotikoiralta, niin uuden kodin on siitä huolimatta varauduttava opettamaan Nadjalle kotikoiran taitoja kuten esimerkiksi sisäsiisteyttä ja yksinoloa. Saksanpaimenkoiralle tyypillistä vahtiviettiä ei tarhalla ole ollut havaittavissa, mutta kotioloissa asia voi olla toinen. Nadja luultavasti viihtyisi niin perheen ainoana karvakuonona kuin ystävällisen koiran kaverinakin. Nadja etsii aktiivista kotia, jossa riittää rakkautta lempeälle kaunottarelle. Joku onnekas saa Nadjasta ystävällisen ja luotettavan seuralaisen mahdollisesti vielä vuosiksi eteenpäin!

Nadjan pennut ovat NellieNeroNina ja Riesu.

Viipurin koirat - Nadja 19.7. & 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.