Nellie

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

24.2.2020
Nellie löysi pikaisesti oman perheen ja muutti lopulliseen kotiinsa Pirkanmaalla!

14.2.2020
Vihdoin koitti Nellien vuoro. Nellie matkusti Suomeen hoitopaikkaan ja on tavattavissa Tampereen seudulla.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Nellien rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta:

Nellie - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

8.1.2019
Nellie testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanisHepatozoon canis ja leishmanioosi.

2.11.2019
Nellie on ystävällinen ja iloinen pentu, mutta harmillisesti sen toinen silmä on sokea. Se ei Nellien menoa kuitenkaan haittaa.

Kesällä Irinan tarhalle päätyi ihana Nadja-emo pentujensa kanssa. Nyt pennuista jäljellä olevat ovat valmiita etsimään omia kotejaan Suomesta. Nellie ja sen sisarukset Nero ja Nina ovat kaikki hyvin iloisia ja ihmisrakkaita pentuja. Riesu-veli on jo löytänyt kodin Suomesta.

Kauniin harmaa Nellie katsoo tarkasti tulijoita. Pian pieni häntä alkaa heilua ja Nellie riemastuu kovin, sillä tulijoiden suunta näyttää olevan aitausta kohti. Päivän kohokohta onkin, jos jollain vapaaehtoisella on edes pieni tovi aikaa pentujen seurassa vietettäväksi.

Nellien toinen silmä kiinnittää heti huomion. Silmä on kokonaan samea ja se vaikuttaa täysin sokeutuneelta. Kenties silmä on vaurioitunut jo aivan pienenä pentuna, sillä Nellien tarhalla ollessa emme ole onnettomuutta havainneet. Silmä vaikuttaa kuitenkin oireettomalta, se ei vuoda, näytä ärtyneeltä tai painetta keräävältä. Silmää tarkkaillaan jatkuvasti ja tarvittaessa hoidetaan.

Nellien kortit eivät ole kummoiset, joutuuhan se elämään tarhalla ja odottamaan, että joku sen huomaisi ja haluaisi omaksi koiraystäväkseen. Sokea silmä ei lisää ihmisten kiinnostusta, joten Nellien kodinsaantimahdollisuudet taitavat olla keskimääräistä huonommat. Silti niin kovasti toivoisimme, että joku tämän aina niin iloisen ja ystävällisen tytön huomaisi ja haluaisi antaa sille kodin, sen pienestä vajavaisuudesta huolimatta.

Tarhaoloissa Nellie on hyvin reipas, sosiaalinen ja avoin tyttö. Se on viettänyt lähes koko pentuaikansa tarhalla, joten uuden omistajan tulee ymmärtää, että maailmassa on valtava määrä Nellielle täysin uusia asioita, jotka takuulla tulevat sitä ihmetyttämään. Rauhallisella opastamisella se kuitenkin tottuu vielä uusiin kuvioihin ja asioihin, ja mitä nopeammin se omaan kotiin pääsisi, sitä mutkattomampaa se tulisi olemaan.

Nelliestä kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Koska se on kohtuullisen eläväinen tyttö, ei tapakasvatusta sovi unohtaa. Nyt Nellie on päässyt harjoittelemaan hihnassa kävelemistä useamman kerran ja se sujuukin tutussa ympäristössä jo kohtuullisesti. Silti kaikki muut kotikoiran tavat ovat sille vielä aivan täysin tuntemattomia, joten työsarkaa sen kaiken uuden opettamisessa tulee riittämään. Mutta sehän koiranpennun omistamisessa on yksi parhaita asioita, kun löytää uuden ystävänsä kanssa yhteisen sävelen, eikö niin?

Sisarusten emo Nadja on selkeästi saksanpaimenkoiratyyppinen koira. Samoin näistä sisaruksista on nähtävissä, että saksanpaimenkoira lienee niidenkin perimässä vahvasti edustettuna. Se tarkoittaa sitä, että aktiivinen elämäntyyli ja kaikenlainen harrastaminen on varmasti niiden mieleen. Vaikka kainalossa köllöttelyäkin tarvitaan, niin pelkkä sohvalta kadulle pissille ja sitten takaisin sisälle ei tule näille riittämään ohjelmaksi. Mutta riittävällä määrällä liikuntaa ja sopivalla ripauksella muuta ohjelmaa lisänä tulee näistä varmasti loistavia koiraystäviä uusille omistajilleen.

Silmävamman vuoksi Nellie etsii kotia erityisadoptiona. Viipurin Koirat osallistuu Nellien maahantuontikuluihin ja sen kulukorvaus on alennettu.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.