Stefi

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (tällä hetkellä n.13kg)
Syntymäaika: 6/2019

16.4.2020
Stefi sai jäädä tuttuun hoitopaikkaan asumaan.

2.3.2020
Stefi on sopetunut hienosti kotikoiran rooliin oltuaan viikon hoidossa.

Se nauttii omasta pehmeästä pedistään, johon osaa rauhoittua nukkumaan. Eroahdistusta ei ole esiintynyt ainakaan vielä. Stefi hiffasi heti, että hädät tehdään pihalle, eikä vahinkoja ole juuri sattunut ensimmäisen yön jälkeen. Ulkoilusta tyttö tykkää, hihnassa kulkee reippaasti sekä yksin, että koirakaverin kanssa. Lenkit on tehty rauhallisessa paikassa, metsässä ja pellolla. Stefi kommentoi ääniä herkästi kimeällä haukulla, joten kerrostalo ei ole ehkä parhain vaihtoehto. Hoitotoimenpiteet (kynsien leikkaus, harjaus) Stefi antaa tehdä kiltisti.

20.2.2020
Stefiä onnisti ja tyttö muutti sijaiskotiin pk-seudulle.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Stefin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta:

Stefi - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

16.12.2019
Stefille tehtiin tautitestit oman kodin toivossa. Kaikki Stefiltä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Stefiltä testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis. 

1.11.2019
Upea kaunotar Stefi on utelias ja ystävällinen pentu. Välillä ujous ottaa hieman valtaa, mutta pian Stefi palaa taas jatkamaan tutustumista.

Stefi ja sen veljet Stara ja Sander liittyivät Irinan tarhan pentulaumaan syksyllä. Siellä ne ovat ihmetelleet tarhan vilkasta elämää nyt jo muutaman kuukauden verran, ja vihdoin koitti se aika, kun sisarukset pääsevät etsimään omia kotejaan Suomesta. Kunpa odotusaika jäisi niistä jokaisella mahdollisimman lyhyeksi!

Kun aitaukseen menee, ei kaunista Stefiä voi olla huomaamatta. Sen suuret tummat silmät ja ystävällinen olemus saavat heti huomiota osakseen. Stefi tuleekin heti häntä heiluen tervehtimään ja silityksetkin kelpaavat pienissä erissä. Stefi selvästi haluaisi huomiota vaikka kuinka paljon, mutta ajoittain pieni ujous saa sen siirtymään lyhyeksi toviksi vähän kauemmas. Pian se kuitenkin taas palaa hyörimään jalkoihin ja odottamaan osaansa huomiosta.

Kun Stefi otetaan syliin kuvaamista varten, on tilanne sille selvästi ihan uusi ja siksi aika jännittävä. Kiltisti se kuitenkin napottaa sylissä kuvien ottamisen ajan, vaikka sen ilmeestä näkeekin, että kovin jännää se kaikki on sen mielestä. Kun kuvat on otettu ja Stefi lasketaan takaisin maahan, tulee se taas pian häntä heiluen jalkoihin pyörimään ja odottamaan vähän silityksiä. Sylissä oleminen ei siis aiheuttanut sen pahempaa järkytystä, vaikka niin uusi kokemus Stefille se olikin.

Stefi on asunut tarhalla isossa pentulaumassa, jossa on sen omien sisarusten lisäksi useita muita pentuja. Se tulee hienosti toimeen kaikkien toisten pentujen kanssa, ja koska toiset koirat tuovat sille paljon iloa ja turvaa, voisikin olla Stefistä kiva juttu, jos uudessa kodissa olisi jo toinen koira odottamassa.

Stefistä kasvaa aikuisena keskikokoinen. Koska se on tarhalla kasvanut pikkupennusta vähän isommaksi, on ihan varmaa, että sen kanssa joutuu opettelemaan paljon erilaisia taitoja ihan alusta alkaen. Maailmassa tulee riittämään valtavasti uusia ja ihmeellisiä asioita Stefille. Niitä sen tulisi saada katsella ihan omaan tahtiinsa, pakottamatta ja kiirehtimättä. Sisäsiisteys, yksinjääminen, autolla matkustaminen, vieraiden ihmisten kohtaaminen ja moni muu asia on sellaisia taitoja, joita Stefi ei osaa vielä kuvitellakaan. Siksi toivomme kovasti, että Stefi löytäisi pian omistajan, joka olisi valmis yhdessä sen kanssa näitä kaikkia taitoja harjoittelemaan.

Viipurin koirat - Stefi 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.