Lucky

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2011

14.2.2020
Voi Lucky, vihdoinkin tuli sinun vuorosi. Kahdeksan vuoden jälkeen Lucky muutti ikiomaan kotiin <3

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Luckyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

10.1.2020
Lucky testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Luckyn testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

4.12.2019
Sarjassamme sydäntäsärkevät tarhakoirat: Lucky. Lähes koko elämänsä tarhalla asunut Lucky jaksaa vielä unelmoida oman kodin löytymisestä.

Svetogorskissa Elenan tarhalla asuu noin 9-vuotias Lucky. Liikuttava ja ystävällinen Lucky on asunut tarhalla jo ennen kuin tarhaa oikeastaan olikaan. Se löydettiin pentuna ulkoa, mutta tavoitettu omistaja ei enää halunnut koiraa takaisin, joten Lucky jäi Elenan luokse asumaan. Löydettäessä Luckylla oli silmävamma, jonka seurauksena sen oikea silmä jouduttiin poistamaan kokonaan.

Lucky asui pitkään ketjukoirana, sillä tarhaa aitauksineen ei ollut - eikä varoja sellaisten rakentamiseen. Nykytilanne on parempi, mutta ei elämä ahtaassa aitauksessa kovin hääviä ole. Lucky vaikuttaa sopuisalta ja rauhalliselta koiralta, joka tulee hyvin toimeen aitauskavereidensa kanssa. Se tulee uteliaasti tervehtimään vieraita ja ilahtuu rapsutuksista. Ihmisten kanssa vietetty aika jää vähäiseksi, sillä työntekijät siivoavat aitaukset ja jakavat veden ja ruoan. Työsarkaa riittää, sillä tarhalle on kertynyt koiria jo lähemmäs 150. Sen kummempaan seurusteluun, koirien hoitamiseen tai lenkitykseen ei ole resursseja.

Panta ja hihna ovat Luckylle tuttuja, mutta kovin hienoa hihnakävelyä voi tytöltä tuskin odottaa. Lucky on elänyt lähes koko elämänsä tarhalla rauhallisissa maalaismaisemissa, joten uutta kotia etsitään myös rauhalliselta alueelta. Sisätiloissa Lucky ei ole koskaan elänyt. Vaikka Luckyn elämä on tähän asti mennyt vaatimattomissa ja surkeissa oloissa, ei se tiedä paremmasta. Tarha on sen koti. Ympäristönvaihdos tulee olemaan Luckylle suuri muutos ja olisi hyvä, jos tulevassa kodissa Luckya odottaisi reipas ja kiva koirakaveri. Koska Luckylla on takanaan useita vuosia tarhalla, voi sopeutumisessa mennä aikaa. Ikääkin tytöllä on, joten tulevan omistajan on varauduttava eläinlääkärikuluihin. Luckyn hampaat vaikuttaisivat olevan kohtalaisessa kunnossa, mutta hammaskiven poisto saattaa olla edessä. Pienessä aitauksessa seisoskelu vailla liikuntaa on tuonut myös liikakiloja Luckylle.

Etsinnässä on ihminen, jolla riittää aikaa ja ymmärrystä Luckyn kaltaiselle koiralle. Kunpa liikuttavan ihanalle Luckylle löytyisi vielä sopiva koti, joka ottaisi tytön vastaan sellaisena kuin se on ja antaisi sille onnelliset viimeiset vuodet.

Viipurin koirat - Lucky 16.11. & 2.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.