Hertta

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 2016
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.9.2020
Hertta sai oman kodin Mäntyharjulta.

12.8.2020
Hertta testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Hertan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis oli Hertalla positiivinen.

25.6.2019
Lempeä ja ystävällinen Hertta on kovin kiltti ja sympaattinen tyttö. Hertta on asunut tarhalla jo tovin - kunpa omaa kotia ei tarvitsisi odottaa pitkään.

Hertta on asunut tarhalla jo yli vuoden. Tyttö on jäänyt taka-alalle ja unohtunut, sillä koiria on niin valtavasti ja niitä tulee jatkuvasti lisää. Saapuessaan tarhalle Hertta oli paljon vilkkaampi, mutta tätä nykyä tyttöä voisi luonnehtia jo melko rauhalliseksi. Hertan silmissä on nykyään paljon enemmän huolta ja voi olla, että ankea tarhaympäristö on masentanut tytön ja vienyt ilon siltä. Hertta tulee aina ystävällisesti tervehtimään vieraita, mutta antaa innokkaammille aitauskavereillensa tilaa ja jää itse sivuun odottamaan tilanteen rauhoittumista. Hertan lempipaikka aitauksessa on kopin katto, jonka päällä se majailee ja päivystää tarhan tapahtumia. Paljon sieltä ei näe, mutta onpahan edes jotain katseltavaa ja täytettä päivään. Hertta antaa nätisti käsitellä itseään ja kynsienleikkuukin käy sujuvasti. 

Hertan menneisyydestä ei ole tietoa. Ystävällisestä ja luottavaisesta luonteesta päätellen Hertta on todennäköisesti saanut elää ihmisten parissa, mutta syystä tai toisesta päätynyt tarhalle. Kotikoiran taidot eivät välttämättä ole Hertalle lainkaan tuttuja, joten tulevalta omistajalta on löydyttävä halua ja kärsivällisyyttä opastaa Herttaa uuden elämän alussa. Hertta jakaa tällä hetkellä saman aitauksen yhden nuoren uroksen ja yhden nuoren nartun kanssa. Yhteiselo näyttää sujuvan mallikkaasti eikä Hertta vaikuta miltään riidanhaastajalta. Enimmäkseen se tuntuu vain viihtyvän omassa rauhassa kopin katolla.

Hertta haluaisi niin kovasti päästä pois tarhalta omaan kotiin. Kunpa joku huomaisi Hertan ja palauttaisi ilon sen silmiin. 

Viipurin koirat - Hertta 13. & 23.6.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.