Zeus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 8/2017
Tautitestattu: 12/2019 + 8/2020

4.10.2020
Zeus sai kodin.

24.9.2020
Zeus matkasi Suomeen hoitopaikkaan. Zeuksesta ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

12.8.2020
Koska Zeuksen tautitesteistä on aikaa, se testattiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Zeuksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

10.1.2020
Zeus testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

10.12.2019
Ystävällinen Zeus katselee tuikkivin silmin aidan rakosista. Tämä sosiaalinen ja ihmisrakas poika hylättiin tarhalle kodista, missä se ehti asua vuoden verran.

Zeus sisaruksineen syntyi maailmaan ihmisten välinpitämättömyyden seurauksena. Sen emo oli leikkaamaton kotikoira, jonka pennuille Elena yritti parhaansa mukaan löytää koteja. Suloinen Zeus löysi kodin lapsiperheestä ja asui siellä vuoden nauttien ihmisistä ja elämästään, kunnes perhe hylkäsi sen muuton tieltä toissa kesänä. Zeus tuotiin takaisin Elenan luokse ja se on siitä lähtien katsellut ihmisiä aidan raosta toivoen, että pääsisi vielä joskus palaamaan kotiin. Vuosi on pitkä aika, mutta voi sitä ajan kulumattomuutta pienessä aitauksessa vailla liikuntaa ja ihmisseuraa. Turhautumista, stressiä, paahdetta ja pakkasta. Zeus-parka.

Zeus asuu omassa pienessä ja ahtaassa aitauksessaan Elenan tarhalla Svetogorskissa. Asuinkavereinaan sillä on kaksi narttua, Gerda ja eräs nimetön tyttö. Zeus on varttunut ihmisten keskellä ja sen huomaa. Se on luottavainen ja sosiaalinen, reipas kuin mikä. Zeus saa päiviinsä kauan kaivattua vaihtelua kun se pääsee ulos hihnakävelylle. Poika on ihan täpinöissään ja häntä kippuralla nuuskuttaa reippaasti eteenpäin. Vaikka lenkki ei ole pitkä, tuottaa se Zeukselle valtavasti iloa. Hetken lepotauko tarhaelämästä, hengähdys vapaassa ilmassa. Silmien edessä lumista peltoa ja kaikki ympäristön hajut kuonon ulottuvilla. Lähestyttäessä tarhaa, Zeuksen askel hidastuu - kunnes lopulta tulee kokonaan stoppi. Se ei haluaisi takaisin tarhalle, kukapa haluaisi. Muutakaan vaihtoehtoa ei kuitenkaan ole. Lupaamme kultaiselle pojalle tehdä parhaamme, että se löytäisi jonain päivänä vielä kerran kotiin.

Zeuksesta on vaikea keksiä mitään huonoa sanottavaa. Se on ihmisrakas, reipas ja ihana. Elenan kertoman mukaan Zeus ei tule välttämättä muiden urosten kanssa hyvin toimeen, joten etsimme sille kotia missä sitä odottaisi tyttökaveri. Zeuksen voisi kuvitella myös pärjäävän ainoana koirana. Hihnassa kulkeminen on Zeukselle tuttua, mutta näin vuoden tarhalla elämisen jälkeen voi kauniissa hihnakäytöksessä olla harjoittelua muiden kotikoirantaitojen ohella. Tarha sijaitsee pellon reunalla hyvin rauhallisissa maisemissa datša-alueen ympäröimänä. Zeuksen onni on kuitenkin ollut varttua kodissa, joten se on nähnyt ja kokenut elämässään muutakin kuin tarhan. Ja kunpa se saisi pian kokea asioista ihanimman - omaan kotiin muuton.

Zeus on näpsäkän kokoinen poika. Korkeutta sillä on n. 50-55 cm ja painoa arviolta vähän päälle 20 kg.

Viipurin Koirat - Zeus 16.11. & 2.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.