Janek

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen (n. 45 cm, 15 kg)
Syntymäaika: 9/2018
Sijainti: Helsinki, Suomi

28.11.2020
Janek löysi oman kodin Helsingistä.

12.11.2020
Janekista ei oteta toistaiseksi kyselyitä vastaan.

10.11.2020
Janekia onnisti, kun poika löysi kotihoitopaikan Suomesta. Janek etsii kotia Helsingissä.

Janekin yhteyshenkilönä toimii Arja.

1.3.2020
Ihana Janek, pikkuinen tirri, on kovasti kiinnostunut saadessaan vieraita.

Se väistää hiukan kämppistään, joka on sitä isompi ja pomppii ja loikkii joka paikassa. Mutta kun aikaa hiukan kuluu, se rohkaistuu ja tulee hakemaan namejakin kädestä. Se säikähtää helposti kolahduksia ja rämähdyksiä, joita tarhalta kuuluu, muttei kuitenkaan mene koppiinsa, vaan jää ulos pyörimään vieraiden lähellä. Janek on huomattavasti pienempi, kuin mitä kuvat antavat ymmärtää. Siinä on jotain erityistä herkkyyttä ja olisikin ihanaa, jos se pääsisi kotiin olemaan ihan oma itsensä ilman tarhan stressaavaa ympäristöä.

25.1.2020
Janekin elämä ei ole ollut hääviä. Tarhalla se on asunut pian vuoden, ja ystävällinen mutta ujohko poika haluaisi löytää itsensä vielä jonain päivänä omasta kodista.

Pian tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Janek päätyi tarhalle. Se oli kennelyskän heikentämä ja istui sylissä tärisevänä myttynä, pienet etutassut käärittynä tiukasti allensa. Tulevaisuus ei näyttänyt kovin valoisalta. Janek sai kuitenkin erityishoitoa ja pääsi asumaan sisälle Irinan tarhan klinikkarakennukseen, missä sen vointi alkoi hiljalleen kohenemaan. 

Janek on aina ollut vähän ujonpuoleinen poika. Se on kovin utelias ihmisten suhteen ja pörrää ympärillä iloisena, mutta rapsutuksille jääminen jännittää. Janek on kuitenkin viime aikoina reipastunut niinkin paljon, että se on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä. Eihän se vielä kovin mallikkaasti suju, mutta tarhan ulkopuolella koirakaverin ja ihmisten seurassa Janek on yllättävän reipas ja utelias. Jopa niin reipas, että välillä se näyttää yllättävän pojan itsensäkin.

Janek on jäänyt hyvin siroksi keskikokoiseksi pojaksi ja painoa sillä tuskin on 15 kiloa enempää. Kauniiden ja rohkeiden joukosta on pienen ja ehkä tavanomaistakin vaatimattomamman Janekin vaikea erottua, mutta yhtä lailla sekin tarvitsee ja ansaitsee kodin. Pienestä varovaisuudestaan huolimatta Janek on hyvin ystävällinen ja kiltti poika, joka antaa käsitellä itseänsä nätisti. Koska ujohko Janek on pitkälti varttunut tarhaoloissa, etsii se kotia rauhalliselta alueelta missä sitä odottaisi kiva koirakaveri.

Viipurin Koirat - Janek 22.1.2020

1.6.2019
Janek tulee varovasti nuuskimaan kättä. Se on utelias ja ystävällinen poika, mutta aluksi tutustuminen uuteen ihmiseen vähän jännittää.

Janek päätyi Snezhannan tarhalle keväällä. Se oli sairastunut kennelyskään, ja sen vuoksi Janek oli pitkään vaisu ja erityishoidossa. Nyt poika on kuitenkin täysin toipunut ja valmis etsimään oman kodin.

Janek tulee hieman ujosti tekemään tuttavuutta. Se haistelee uteliaasti jalkoja ja käsiä, mutta silitykset ovat sen mielestä vielä vähän jännittäviä. Sen perusuteliaisuus on kuitenkin niin selvää, että uskomme, että uuteen omistajaan tutustuminen käy nopeasti.

Janek asuu aitauksessa, jossa on useita muita uroksia ja narttuja. Se tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa eikä sano mitään takaisin, vaikka vanhempi uros sitä välillä komentaakin. Janek vaikuttaakin hyvin sopuisalta pojalta. Kun nostin Janekin syliin kuvaamista varten, antoi se tehdä sen kiltisti. Sylissä oleminen jännitti sitä kyllä, mutta rauhallisesti se malttoi odottaa niin kauan, että kuvat saatiin otettua.

Toivomme kovasti, että Janek löytäisi pian oman kodin. Koska se on vähän varovainen poika, on hyvin mahdollista, että tarhalla se muuttuu ajan kuluessa yhä ujommaksi. Jos Janek nyt saisi mahdollisuuden omaan kotiin ja omistajaan, reipastuisi se siellä varmasti nopeasti.

Janek ei tarhaoloissa vaikuta haukkuvaiselta koiralta. Se saattaisi soveltua myös kerrostaloon, kunhan se sijaitsee rauhallisella alueella. Reipas koirakaveri odottamassa olisi kuitenkin erinomainen asia.

Janek tuskin kasvaa enää kovasti, joten siitä jäänee sirohko keskikokoinen poika. Janek tuskin on ehtinyt asua koskaan varsinaisesti kodissa, joten sen kanssa tulee varautua siihen, että niin sisäsiisteys, yksinjääminen, hihnassa käveleminen kuin muutkin arkiset taidot vaativat ohjausta. Janek on varmasti innokas oppilas, kunhan sitä opastetaan uusiin tapoihin lempeästi ja palkitsemalla.

Viipurin koirat - Janek

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.