Nouka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2016

9.1.2020
Nouka sai kodin Oulusta.

2.1.2019
Nouka testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Mycoplasma haemocanis oli Noukalla positiivinen.

5.6.2019
Liikuttava ja kiltti Nouka toivoo, että tämä kesä jäisi viimeiseksi tarhakesäksi. Oma koti olisi Noukalle todellinen lottovoitto.

2,5-vuotias Nouka ei ole enää niin ujo tyttö kuin saapuessaan tarhalle. Ujosta Noukasta on varttunut takapuoltaan vieraille niin kovasti vispaava tyttö, että koko tarhalta tuskin löytyy toista samanlaista pepunvatkaajaa. Monet hihnakävelyt ja tarhan ulkopuolisen ympäristön ihmettelyt ovat tehneet hyvää Noukalle ja se on rohkaistunut huimasti. Nykyään Nouka lähtee innoissaan kävelylle ja näyttää maailman onnellisimmalta koiralta, kun pääsee kaikessa rauhassa kellahtamaan ihmisten viereen nauttimaan rapsutuksista ja läheisyydestä. 

Koska Nouka on asunut tarhalla pikkupennusta lähtien, etsii se mieluiten koirakaverellista kotia rauhalliselta seudulta. Poikakaveri olisi varmempi valinta, vaikkakin Nouka tulee tämän hetkisen asuinkaveri-nartun kanssa hyvin toimeen. Aina niin ei kuitenkaan ole ollut, ja kaikkien narttujen kanssa Nouka ei ole aina tullut toimeen. Varmuudella emme osaa sanoa, onko syy ollut yksistään Noukassa. Ulkonäöllisesti Nouka ei ole kovin erottuvaista sorttia, mutta koskettavalla ja liikuttavalla luonteella Nouka on jäänyt jo monien sydämiin. Viimeinen tarhakesä, eikö niin? Eikö nyt olisi jo Noukan aika päästä omaan kotiin?

Viipurin koirat - Nouka 13.5.2019

20.4.2019
Nouka pääsi kävelylle. Täysin mutkattomasti ei kävelyt vielä suju vaan Nouka etenee hassusti pyrähtäen ja heiluttaa joka välissä villisti häntää. Katso uusi video!

Viipurin koirat - Nouka 20.4.2019

13.11.2018
Nouka osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

Noukalle tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

31.10.2018
Noukassa on jotain todella koskettavaa. Tämä kaunotar vaikuttaa nöyrältä ja kiltiltä tytöltä.

Nouka kiepahtaa kyljelleen rapsutettavaksi ja sen hännänpää heiluu villisti. Elämän ensimmäinen hihnalenkki saa tytön kovin hämmennyksiin, mutta reippaan kaverin perässä päästään mukavasti eteenpäin. Jos välimatka kaveriin venyy liian pitkäksi, pysähtyy Nouka ihmettelemään, kunnes kaveri koukkaa takaisin noutamaan Noukan taas mukaansa. Nouka toivookin kotia, jossa on reipas koirakaveri näyttämässä mallia.

Viipurin koirat - Nouka 13.10.2018

11.3.2017
Voi pientä Nouka-tyttöstä. Vaikka Nouka suhtautuu ystävällisesti ihmisiin, jännittää sitä sylissä eivätkä kuvat tee oikeutta liikuttavalle tytölle.

Irinan tarha on viime kuukausina täyttynyt valtavasta määrästä kodittomia pentuja ja jopa kokonaisia pentueita. Tilaa on rajallisesti, mutta onneksi Noukan ei tarvitse pärjätä yksikseen kadulla vaan suojapaikka sille järjestyi. Kilpailu omasta kodista on kovaa, mutta se on Noukan ainoa mahdollisuus parempaan elämään ja tassut ristissä tytön on vain luotettava siihen, että oikea ihminen osuu vielä kohdalle.

Nouka asuu pienessä ulkoaitauksessa usean muun samanikäisen pennun kanssa. Menoa ja vilskettä riittää, kun pentulauma telmii ja ottaa juoksuspurtteja keskenään. Ihmisten vierailu on tietysti koko päivän kohokohta eikä riemulla ole rajoja. Nouka-tyttökin tulisi niin kovin mielellään tekemään tuttavuutta, mutta kainostelee sivummalla ja katselee kuinka reippaat pennut saavat nauttia huomiosta ja rapsutuksista. Tassut ottavat varovaisia askelia eteen, mutta peruuttavat äkkiä takaisin. Häntä heiluu ja silmät loistavat oveanraosta. Lopulta tulee Noukan vuoro nousta syliin ja sehän tyttöä jännittääkin. Kiltisti Nouka kuitenkin siinä istuskelee. Ihmeellistä on elämä pienen pennun silmin.

Noukan menneisyydestä ei ole tietoa. Ihmisten kanssa se on varmasti jonkin verran ollut tekemisissä, vaikka ujo onkin. Tarhalle joutuminen on myös voinut pistää Noukan maailman hetkeksi mullin mallin ja kuka tietää - suurtakin rohkaistumista voi tapahtua muutaman viikon kuluessa. Nouka olisi kuitenkin varmasti mielissään jos tulevassa kodissa olisi koirakaveri odottamassa. Omalta ihmiseltään tyttö toivoo ymmärrystä, aikaa ja kärsivällsyyttä. Edistymistä ei välttämättä tapahdu hetkessä eikä Nouka varmasti ole koskaan edes asunut sisätiloissa. Paljon uutta opeteltavaa ja nähtävää siis riittää, mutta pienen koiratytön ystävyys on varmasti kaiken sen arvoinen.

Viipurin koirat - Nouka 26.5.2017

Viipurin koirat - Nouka 2.4.2017

Viipurin koirat - Nouka10.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.