Hila

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 20 kg)
Syntymäaika: 4/2019
Tautitestattu: 8/2019
Sijainti: Oulu, Suomi

5.6.2020
Ihana Hila löysi oman kodin Oulun seudulta.

27.5.2020
Hilalla on kotiehdokas eikä siitä oteta toistaiseksi kyselyitä vastaan.

12.5.2020
Hilan 1-vuotissynttäreitä juhlittiin hoitopaikassa vähän aikaa sitten, ja tytön suurimpana toiveena olisi, että pian olisi aihetta myös toiseen juhlaan: oman kodin löytymiseen.

Hila on ystävällinen ja oman hoitomamin kainalossa viihtyvä nuori, ihana koiraneiti. Hila on asunut Suomessa jo viime vuoden syyskuusta lähtien eikä omaa kotia ole vieläkään löytynyt. Vaikka hoitopaikan löytyminen oli Hilan kannalta suuri onni, ei pohjoisessa asuvaa Hilaa ole tämän kahdeksan kuukauden aikana juuri edes kyselty. Hilan kaikki sisarukset ovat asuneet jo pitkän tovin omissa kodeissaan, ja toivomme kovasti että Hilallekin viimein löytyisi ikioma ihminen - vaikka sitten toiselta puolelta Suomea.

Hila suhtautuu luottavaisesti ja ystävällisesti ihmisiin, niin miehiin kuin naisiinkin, eikä ole pelännyt vieraita. Lapsiin Hila ei ole tottunut, joten pienten lasten perheisiin Hila ei ole sopiva koira. Hilalla on hoitopaikassaan reipas koirakaveri, josta alkuun varovainen tyttö on saanut paljon tukea. Leikit isoveljen kanssa ovat Hilan lempipuuhaa ja kesken painin tyttö saattaa juosta muiskaisemaan pari pusua poskelle ja rientää sitten iloisesti takaisin leikkejä jatkamaan.

Luonteeltaan Hila on kiltti ja herkkä, ja vaikka lenkkeilyt sujuvat pääasiassa hyvin, voivat kovat ja äkkinäiset äänet saada Hilan edelleen varpailleen. Koska kaikesta reipastumisesta huolimatta Hilan luonteessa on tiettyä varovaisuutta eikä se ole tottunut elämään ainoana koirana, etsii Hila itselleen vain sellaista kotia, mistä löytyisi se tuttu ja turvallinen koirakaveri.

Hila on sterilisoitu Suomessa ja sisäsiisti. Kotipihan ulkopuolen tapahtumista Hila ilmoittaa kuuluvasti ja vahtiminen on selvästi neidin mieleen, joten sopivin asuinmuoto tulevaisuudessakin lienee omakotitalo. 

Hila on kooltaan melko siro keskikokoinen ja painoa sillä on tällä hetkellä 20 kiloa. 

Hilan yhteyshenkilönä toimii Ira.

17.3.2020
Hila kävi steriloitavana.

27.2.2020
Hila on ehtinyt olemaan Suomessa nyt jo puolisen vuotta ja täyttää pian vuoden. Hila on tavattavissa Oulussa.

Kotihoitoaikana on käynyt ilmi, että Hila on erittäin fiksu koira, jonka fiksuus tuntuisi jonkin verran korreloivan myös herkkujen määrään ja laatuun, joskin laatuun jonkun verran vähemmän, sillä Hila on todella ahne koira ja varmasti oppii asioita jatkossakin namien voimalla.

Hila osaa jo arjen peruskäskyjä hyvin ja osaa istua, mennä maahan, odottaa ja mennä omalle paikalle. Näistä taidoista on sille varmasti paljon hyötyä, kun se toivottavasti pian pääsee omaan kotiin. Myös nenähommat ovat sen mieleen ja se varmasti nauttii, jos saa tehdä hiukan töitä ruokansa eteen, joten esimerkiksi nappuloiden piilottaminen tai jäädytetty Kongi saa sen onnelliseksi. Nenäjuttujen ja namien lisäksi se rakastaa ihmisiä. Vaikka sillä on hoitopaikassa oma peti, ihmisen lähellä saa paremmat unet.

Ulkoilu Hilalta sujuu varsin hyvin. Se on luonteeltaan melko herkkä koira ja reagoi varsin voimakkaasti ääniin. Uusi vuosi menikin panikoidessa, joten tulevan kodin tulee huomioida tämä ja valmistautua ajoissa esimerkiksi totuttamalla ääniin pikkuhiljaa. Ihan vapaana Hilaa ei ainakaan vielä voi pitää muuten kuin aidatulla alueella, sillä sen riistavietti on sen verran voimakas, että korvat katotavat, jos se lähtee riistan perään. Joskus lenkkeillessä tulee vastaan vähän jännittäviä asioita, mutta kun Hila saa tutustua niihin omassa rauhassaan ja omaan tahtiinsa, uteliaisuus voittaa, joten ajan ja tilan antaminen sille kannustavat sitä varmasti jatkossakin tutustumaan asioihin ja sen myötä sen itsevarmuuskin karttuu.

Varmuuden vuoksi Hilalle etsitään kuitenkin kotia rauhalliselta alueelta. Hila hyötyy selvästi myös koirakaverista sekä sisällä että ulkona, joten sille etsitään kotia, jossa on sille reipas kaveri odottamassa. Sen verran siitä lähtee myös ääntä, että kerrostaloasujaksi siitä ei ole. Se ylipäätään tykkää koiraseurasta sekä niiden kanssa leikkimisestä ja onkin herkästi pylly pystyssä kutsumassa toista pieneen painiin.

Hila alkaa pikkuhiljaa olemaan jo sisäsiisti, ainostaan työpäivän aikana saattaa joskus tulla vahinko. Joskus tylsistyessään sen hampaat saattavat osua johonkin, mihin niiden ei olisi suotavaa osua, mutta iän karttuessa tämäkin on vähenemään. Hilan kanssa voi myös kyläillä. Aluksi se saattaa hiukan arastella, mutta kun sen antaa itse päättää tavan ja aikataulun, ujous karisee hyvin nopeasti ja vieraat ovatkin jo kivoja. Etenkin jos heillä on herkkuja. Kaiken kaikkiaan Hila on kerrassaan ihana ja hurmaava nuori koira, josta saa itselleen hyvän ja uskollisen ystävän ja perheenjäsenen. 

30.9.2019
Hila matkasi Suomeen muutama viikko sitten ja sopeutuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Hila odottaa kotia sijaiskodissaan Oulussa.

Suomeen päästyään ujonpuoleinen Hila ei kauaa arastellut ihmisiä vaan siitä kuoriutui nopeasti hellyyttä ja rapsutuksia rakastava iloinen tyttö. Omaan kotihoitajaan Hila on jo kovin kiintynyt eikä tyttö arastele kotiin saapuvia vieraitakaan vaikka nämä olisivat miehiä. Hoitopaikan oman aikuisen ja isokokoisen uroksen kanssa Hila tulee hyvin toimeen ja pentumaiseen tapaan energiaa riittäisi vaikka kuinka pitkille leikkisessioille. Sisäsiisteysharjoitukset ovat hyvällä mallilla. Hila on fiksu tyttö ja oppinut nopeasti jo esim. istumaan pyynnöstä. Hila vaikuttaakin sellaiselta neidiltä, josta voisi saada kivan kaverin johonkin koiramaiseen harrastukseen.

Vaikka Hila on kotona rento eikä pelkää sinne saapuvia vieraitakaan, on kodin ulkopuolella vielä paljon tyttöä jännittäviä asioita. Hila etsii omaa kotia rauhalliselta seudulta. Olisi tärkeää, että tulevassa kodissa Hilaa odottaisi reipas koirakaveri, joka omalla esimerkillään ja tuellaan rohkaisisi tyttöä ja sopeutuminen uuteen ympäristöön kävisi helpommin. Hila on hoidossa omakotitalossa, joka asumismuotona taitanee olla tytölle tällä hetkellä se sopivin. Myös muita asumismuotoja voidaan Hilalle harkita, mutta kerrostaloon tyttö ei välttämättä ympäristön arkuuden ja haukuskelun vuoksi sovellu.

Hilassa on paljon hyviä puolia ja sylissä viihtyvä pusumaakari on valloittanut välittömällä ja ihastuttavalla luonteellaan jo useamman naapurinkin. Metsässä Hila painaa menemään kuono maassa ja häntä heiluen, mutta vilkkaammat tiet vastaantulijoineen ovat vielä jännittäviä. Hila kaipaakin ihmistä, jolta löytyy ymmärrystä ja aikaa totutella uusiin asioihin ja ulkoiluun pieni askel kerrallaan, Hilan ehdoilla edeten.

Hilalla on tällä hetkellä painoa n. 13 kg ja siitä on kasvamassa keskikokoinen tyttö aikuisena.

Viipurin koirat - Hila kotihoidossa 9/2019

16.9.2019
Hila pääsi suomalaiseen sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia Oulussa.

26.8.2019
Kaikki Hilalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. Hila olisi nyt valmis matkustamaan omaan kotiin ja toivookin, että onni potkaisisi.

Hilalta testattiin anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja Dirofilaria repens, babesioosi ja leishmanioosi. Viipurin Koirat testautti myös Hilan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0.5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

Viipurin koirat - Hila 1.9.2019

15.8.2019
Pientä Hilaa vähän jännittää sylissä istuminen, mutta kun tassut tömpsähtävät maahan näyttää Hila kuinka iloinen ja ihmisrakas tyttö se todellisuudessa onkaan.

Olga sai kesällä kiireellisen yhteydenoton. Erään leirikeskuksen pihapiirissä asusteli useampi emokoira pentujensa kanssa. Vaikka emot olivat arkoja, pennut kesyyntyivät kun leirikeskuksen lapset viettivät niiden kanssa aikaa ja leikittivät niitä. Pennut eivät kuitenkaan voineet jäädä alueelle kasvamaan aikuisiksi ja niistä haluttiin eroon. Olga oli yhteydessä sterilointikampanjaa toteuttavaan pietarilaiseen klinikkaan, josta käytiin kolme kertaa yrittämässä emojen pyydystämistä. Kahdella kerralla koiria onnistuttiin ampumaan nukutusnuolilla, mutta ne juoksivat metsään piiloon ja nukkuivat anestesian siellä, eikä niitä löydetty. Kolmannella kerralla ne jo tunnistivat liikkuvan klinikan pakettiauton ja piiloutuivat metsään heti, kun se saapui tontille. Pentuja oli kaiken kaikkiaan 17, mutta kahta niistä ei saatu kiinni. 15 koditonta pikkuista jatkoivat matkaansa Olgan tarhalle.

Sekalaiseen joukkoon kuuluu erinäköisiä ja -kokoisia pentuja. Osa pennuista on keskenään niin samannäköisiä, että sisaruus on helposti tunnistettavissa. Uutta, onnellisempaa elämää Suomesta etsivät Alpo, Bablo, Chaplin, Dimmu, Edna, Fenrir, Ginny, Hila, Iinu, Jehu, Kunkku, Lohtu, Morrison, Ninja ja Ona

Hila on aurinkoinen pentu, joka ilahtuu kovasti tarhavieraiden saapumisesta. Kuvausta varten Hila on nostettava syliin ja sekös se vähän lurppakorvaista neitokaista jännittää. Ei Hila onneksi mikään ihan reppana ole vaikka sellaisen kuvan sylissä jähmettyneestä ja kainosti pois päin tapittavasta tytöstä voikin saada. Kuvaustilanne on vain sille jännittävä eikä Hila ole kovin tottunut ihmisten käsittelyyn. Kun Hila lasketaan takaisin maahan, ei se puiki piiloon vaan suunnistaa hakemaan heti lisää rapsutuksia vierailta. Kiltti ja ihana Hilakin toivoisi kovasti pääsevänsä vielä oman kodin lämpöön ennen syksyn sateita. Kotia etsiviä pentuja on valtava määrä eikä Hila voi muuta kuin jäädä odottamaan, että niiden kaikkien vähän erikoisemman näköistenkin pentujen joukosta joku huomaisi juuri Hilan. Sen vähän tavanomaisemman näköisen pennun, joka kuitenkin yhtä palavasti kaipaisi omaa huolehtivaa ja rakastavaa kotia.

Lapsia vilistävä leirikeskus koitui näiden pentujen pelastukseksi, sillä ilman varhaisia ihmiskontakteja ne olisivat jääneet aroiksi. Pennut ovat eläneet lyhyen elämänsä ajan ulkona eikä niillä ole kokemusta sisällä asumisesta saatika mistään kotikoiran taidoista. Olgan pihalla ne asuvat ulkoaitauksessa. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että vaikka suurin osa pennuista onkin hyvin reippaita, ei leirikeskus ja Olgan suljettu pihapiiri ole tarjonnut laajinta mahdollista sosiaalistumista. Niinpä vastaan voi tulla vielä asioita ja tilanteita, mitkä ovat pennuille uusia ja siksi jännittäviä. Pennuille etsitään sitoutuneita koteja, jotka ovat varustautuneet uuden perheenjäsenen sopeuttamiseen isolla annoksella kärsivällisyyttä, ymmärtäväisyyttä, aikaa ja rakkautta.

Viipurin koirat - Hila 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.